Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ELEMENTARNA NEPOGODA U POŽEŠKO SLAVONSKOJ ŽUPANIJI



LED KAO ORASI

Kasno poslije podne 25. lipnja u danu kada su temperature prelazile plus 30 stupnjeva celzijusa, Požegu i okolna mjesta pogodilo je jako nevrijeme s vjetrom u kome je dominirao led veličine oraha.




Fotografija s portala 034portal.hr koja svjedoči količinu i veličinu leda koji je pao 25. lipnja s portala 034portal.hr . Mogućnost nevremena meterološka služba je doduše najavila. Ali kako zaštiti materjalnu imovinu i poljoprivredne nasade ? Protugradna obrana otišla je u drugi plan provedbe.

Prema prvim informacijama, osim šteta od tuče koja je razbijala crijepove na krovovima i stakla na automobilima velike su štete na poljoprivrednim kulturama u mjestima Jakšiću, Pleternici, Kutjevu … No već danas 26. lipnja, najavljeno je, područja pogođena elementarnom nepogodom posjetiti će ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ji ministari Tomo Medved i Josip Aladrović.

Kuriozitet je, kako piše Tportal.hr što se može vidjeti i na videu, oluja je srušila i veliki dio zida kojim je ograđen zatvor u Požegi.



Post je objavljen 26.06.2021. u 08:28 sati.