Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/liora

Marketing

NA PUTU ZA DAMASK

27.dan
Damask je danas glavni grad Sirije. U Isusovo doba je također bio kulturno i trgovačko središte.


U ono vrijeme, Savao je bio učenik talmuda, poznat po tome da je branio svoju vjeru, posebno na način da je progonio kršćane. Bio je čak i prisutan kada su kamenovali svetog Stjepana. Pa je tako, revnosno, krenuo za prvim kršćanima u Damask da ih tamo pohvata i spriječi njihovo djelovanje.
No, putem se je dogodilo nešto…zasjalo je jako svijetlo, Savao je pao na pod. Obratio mu se Isus i pitao ga je zašto ga progoni. Od jačine svijetla Saul je oslijepio. Isus ga je poslao neka ide u Damask i neka traži Ananiju (on je bio kršćanin). Grupica ljudi koja ga je pratila, vidjela je nekakvo svijetlo i čula glas, ali nije razumijela. Istovremeno, u Damasku, Isus se je obratio i Ananiji i uputio ga je na Savla. Kad je Savao došao u Damask, potražio je Ananiju, koji ga je iscijelio, vratio mu vid. Odnosno Duh sveti je djelovao kroz njega.
Kasnije je Savao promijenio ime u Pavao i započeo je svoje kršćansko djelovanje, onako kako mu je naložio Bog. Činjenica je da sve ono što o kršćanstvu znamo je preko svetog Pavla koji je širio svijetom Radosnu vijest.



Post je objavljen 12.06.2021. u 23:12 sati.