Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krizar

Marketing

Mi " divojke" Slavonke

S 6 sam godina sam brata mog čuvala, četr godina mlađeg!
S 11 sam bila bratu mom " mati, išla mu na roditekjske sastanke, kuvala, brinula se za blago, jervmati mi je bila bolesna, po bolnicama.
A otac?
Mogu samo reć - otac mi je i neee ne želim napisat ništa grdo..nije mi olakšao!
S 13 sam se mogla " udat" jer znala sam šlajfat crijeva, kuvarica, sam taka, cilu kuću sam držala, uz sve školske obveze. Ejjjj, djetinjstvo mojee, ejjj!
S 14 sam se počela, bunit, uz kajšijanje, šibanje, jer batina je iz Raja izrastala.. šta ne?! Reko moj ćaća, zadrti komunista! I opleti!
S 15 sam znala, moram se izborit za se, jer živjela sam u međusvjetovima, majke vjernice i oca, zadrtog komuniste, koji je za Božić, okićene jelke bacao s balkona, firme di je radio.
S 16 sam mom, ocu komunisti, pravila probleme, s Janis Joplin, ponosim se time, najiskrenije, jer su me tad skoro iz omladine izbacili, a eto ON sredio, da njegova ćera rockom zadojena, koju će on " vaspitat" ostane u toj " velevažnoj" instuticiji.
S 17 sam prvu jedinicu, u gimnaziji dobila, ikad, iz TIPSS -a jer se nastavnica, Točkica( Imala je 1, 40 cm) furala na proletetijat, a nosila bunde i rolex, jer sam rekla - Marksizam, vjeronauk, sve je to isto. Kaćete nas, naučit mislit, našom glavom???
S 18 sam se zaljubila, u " lošeg", po mom ocu, dečka!
Imam 6 banki, i taj " loš dečko'" moj je suprug već 37. godina, otac naše djece.
Ma, MI, " divojke" iz Slavonije, nama je, nebo granica, ijujujuju.
Topli pozz SVIMA!


Post je objavljen 10.06.2021. u 01:15 sati.