Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dugasgreskom

Marketing

moj plusić ili iksić... kako got

Znate ono kad ste na obiteljskom (familijarnom) ručku, i zna se kad počne priča o politici (uglavnom muških) da se ženama pali crveni alarm sa uzbunom "EXIT", napustite prostoriju.
To uglavnom kreće nakon nekoliko nakupljenih promila, i hrpe mesine čiji loj se još cakli na rukama onih koji su ga uživali :)

Nisam jednom, kao dijete i sama znala prepoznati kada počinje navedena tematika dok sam pogledom tražila majku koja je već pakirala jakne i cipele :)

Jednostavno, ode rasprava u krivom smjeru. ...i sve uglavnom završi na način da se svi posvade, pošalju u rodni kraj i odu kići puni gorčine "kako se samo Pero usudio njemu prigovoriti zato što .... (nastavi niz)....

Osoba sam koja ne voli raspravljati o bilo kakvim osobnim uvjerenjima. Smatram da svatko od nas ima pravo na apsolutni izbor bez opravdavanja i pokušaja "uljepšavanja stvari".

Moj osobni izbor je da već 20 godina nosim maleni križić oko vrata. Stavila sam ga kao curica, i sama sebi obećala da ga nikada neću skinuti.

Neki dan je "to" opet piknulo nekoga u oko. :)
Više ni ne znam koji put u životu...
Uglavnom se to svodi na: "Zašto imaš taj plus oko vrata"? "Zašto nosiš taj x na vratu"? "A tebi to nešto znači? Ono baš si u tome"?

Taj maleni križić predstavlja moj osobni izbor.
Ono nikako ne predstavlja nametanje nečega bilo kome. Ono ne znači da sam zadrta, glupa, ograničena, da spavam po crkvama, da sam homofobna...
Ja sam prije svega mlada osoba, legalist, podupiratelj različitosti i demokratičnosti.

Ne treba ništa u životu vezati samo uz negativno.
Možda je taj moj "plus" meni svakodnevna motivacija da budem bolja osoba. Tome mojem plusiću uredno pobjegne ruka kada osjećam da trebam utočište...

Ljudi, budimo ljudi.
Nemojte svrstavati ljude po kućicama a još gore osuđivati i/ili gledati drugačije samo zato što ima nešto drugačije.

Ono što je meni drago i milo nekome ne znači ništa... Ali u tome je ljepota našeg postojanja <3

šaljem ljubav

Post je objavljen 09.06.2021. u 10:43 sati.