Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MINISTRICE POTPISALE STRATEŠKI DOKUMENT


DOSLJEDNOST MEDIJSKIM SLOBODAMA

Ministrica kulture i medija dr. Nina Obuljen Koržinek potpisala je 7. lipnja u Ministarstvu kulture strateški dokument „Globalna posvećenost medijskim slobodama“ prilikom susreta s ministricom za Europu i Ameriku, Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije Wendy Morton.


Ministrice Morton i Obuljen Koržinek potpisuju strateški dokument „Globalna posvećenost medijskim slobodama“

Ministrica Morton istaknula je kako je Vlada Velike Britanije posvećena zaštiti slobode medije i osnaživanju profesionalnog novinarstva, a zajedno s Hrvatskom dijeli iste ciljeve promicanja slobode medija. Posebno je izdvojila problem dezinformacija koji je povećan u doba pandemije, zbog čega je potrebno poticati jačanje profesionalnog novinarstva i profesionalnih medija.
Hrvatska ministrica Obuljen Koržinek podsjetila je kako Republika Hrvatska kontinuirano radi na poboljšanju zakonodavnog okvira te sudjeluje u radu tijela ne samo na razini Europske unije veći i drugih organizacija – Vijeća Europe i UNESCO-a. Naglasila je i kako Vlada osigurava zakonodavni okvir za rad medija no ni na koji način se ne miješa u njihov radi.
Sastanku ministrice za Europu i Ameriku, Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije Wendy Morton i Ministrica kulture i medija dr. Nina Obuljen Koržinek prisustvovao je veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Andrew Dalgleish, državni tajnik Krešimir Partl, ravnateljica Uprave za međunarodnu kulturnu suradnju i europske poslove Anja Jelavić i Nives Zvonarić, načelnica Sektora za medije Ministarstva kulture i medija.



Sastanak ministrica s njhovim najbližim suradnicima u Ministarstvu kulture i medija u Zagrebu 7.lipnja

Post je objavljen 08.06.2021. u 13:00 sati.