Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

GDJE SU GOLOVI?


TKO JE U REPREZENTACIJI ZADUŽEN ZA ZABIJENJE GOLOVA?

Smije li izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalići, na utakmici Belgija - Hrvatska, izvesti na nogometni teren hrvatsku nogometnu momčad koja je postavljena tako da nitko od igrača nije zadužen za zabijenje golova? Hrvatska je aktualni viceprvak svijeta u nogometu i sva ostala retorika navijače ne zanima. Čak što više ruši ugled hrvatske nogometne vrste. A izbornik Dalić u Belgiji 6.6. 2021. izveo je hrvatski nogometni sastav koji se mora uigrati! I to govori i objašnjava kako bi navijači pred televizorima lakše sebi opravdali poraz hrvatske nogometne reprezentacije!

Dalić je na pres konferenciji govorio “Igramo protiv najbolje momčadi na svijetu prema Fifinoj ljestvici, prema Belgijancima imamo veliki respekt. Svaka nam je utakmica jaka važna, jednako kao i rezultat, koji generira dobru atmosferu, daje samopouzdanje i motiv. Bit će nam jako teško, ali to je za nas veliki izazov, neposredno pred nastup na Europskom prvenstvu. Obje momčadi žele dobar rezultat…..“
Dali je izbornik Dalić dovoljno nogometno poduzetna osoba? Da li je nešto naučio od izbornika u mirovini Miroslava Blaževića? Bilo bi vrlo uputno da o uigravanju nove nogometne momčadi od Blaževića počne učiti danas.Ne sutra, već danas. Europsko nogometno prvenstvo počine za pet dana 11. lipnja. Zar se hrvatski imiđ druge nogometne momčadi svijeta osvojen 15. srpnja 2018. U Moskvi mora rasplinuti kao balon od sapunice ? Ne, to nikako! To nitko Daliću ne može dopustiti, niti opravdavati.

Izbornik Zlatko Dalić reprezentacijiu treba voditi bez ikakvih emotivnih objašnjavanja javnosti o pomlađivanju nogometne momčadi. On na teren mora dovesti najbolje hrvatske nogometaše, posebno one koji mogu i znaju zabijati golove, s jednostavnim uputama. Dovesti najbolje igrače, to je Daličev posao. I od nogimetaša treba tražiti rezultat. A rezultat su golovi. Golovi određuju pobjednika. I to je sve. Sva ostala komunikacija izbornika Dalića prema javnosti je suvišna i pomalo bijedna . I ruši sliku hrvatskih nogometnih reprezentativaca pred svijetom.
Miroslav Krleža je napisao da je nered u rečenicama posljedica nereda u mislima. Nered u mislima je posljedica nereda u glavi. Nered u glavi je posljedica nereda u čovjeku. Nered u čovjeku je posljedica nereda u sredini i stanju te sredine.
U skladu s gornjim iskustvom čini se da je i nogometnog izbornika zahvatio nered, od kojeg se mora izliječiti prije nego što hrvatska nogometna vrsta dođe na teren igrati s ekipom Engleske u London 13. lipnja 2021.

Margareta Zouhar Zec




Post je objavljen 07.06.2021. u 13:04 sati.