Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Dar

Darovala sam na pikniku, a danas sam ja bila ta koja je dobila dar! Dar - kao poklon, iako dar može značiti i nekakvu sposobnost, znanje ili vještinu koju posjedujemo....
Danas je stigla osvojena čokolada na Facebooku :)))): Jimmy Fantastic. Zapakirali su je kao najveće blago, i baš mi se to svidjelo. Čoksa je predobra! Mljac! Pun okus čokolade, nije tanana kao neke druge čokolade.:)))) Onda sam se našla s dragom prijateljicom na kavi, pa sam dobila leću i pekmez od šljiva.

Piknik košarica čeka sljedeće druženje! I na kraju: Još da razjasnim zadnju fotografiju: Gogoo je napisao u komentaru u prošlom postu za Pienu - ovu bocu gore da nije šampanjac. I u pravu je. Otišla sam na stranice Vrutka, u kojem sam i kupila bocu, i kaže: pjenušac Piena Charmant Brut, jedinstveni proizvod Dobre berbe.
Koja je razlika između šampanjca i pjenušca?! U načinu proizvodnje, prvenstveno. Brut Charmat metodom, metodom vrenja u tankovima (dugo vrenje se odvija u tankovima, znači industrijskom metodom) proizvode se neki pjenušci. Šampanjac (izvorno champagne) je jedno i isključivo pjenušavo vino iz francuske pokrajine Champagne. Postoje tri sorte od koje se radi šampanjac - pinot noir, koji šampanjcu daje voćnost, pinot meunier tijelo i chardonnay koji daje svježinu i eleganciju. Vinogradi pokrajine Šampanje su posebni jer većinom od crnog grožđa proizvode bijelo vino. Šampanjac se proizvodi klasičnom metodom dugog vrenja, koje je obavljeno u boci. To je metoda vrlo skupa, jer zahtijeva puno prostora i ljudskog rada.
Eto, naučih nešto! Pusa!

Post je objavljen 05.06.2021. u 23:15 sati.