Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

TOMAŠEVIĆ PREUZEO DUŽNOST GRADONAČELNIKA GRADA ZAGREBA


TOMISLAV TOMAŠEVIĆ:

„GRAD ĆEMO VODITI KAO OTVORENI, SKROMNI I PRISTOJNI LJUDI“


U petak ujutro 4. lipnja, nešto iza osam sati u prostorijama uprave Grada Zagreba izvršena je službena primopredaja vlasti Grada Zagreba, koju je dr. sc. Jelene Pavičić Vukičević imala kao v.d. gradonačelnice od smrti Milana Bandića 28. veljače, a sada predala u ruke na lokalnim izborima izabranog gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića .
U postupku primopredaje v.d gradonačelnika Pavićić Vukičevič predala je Tomaševiću pisano izvješće o obavljanju poslova te o svim obvezama Grada Zagreba .
“Sastanak na kojem smo izvršili primopredaju bio je otvoren i konstruktivan te zahvaljujem Pavičić Vukičević i pročelnicama Šulentić i Juroš Pečnik na tome. Uručeno nam je i izvješće od oko 2000 stranica koje moramo detaljno proučiti, a o nekim ključnim temama i izazovima razgovarali smo i tijekom samog sastanka. Financijsko stanje nije dobro, no rješenja postoje i već danas ćemo održati detaljniji sastanak s pročelnicom Juroš Pečnik na tu temu. Također ćemo već danas održati i sastanke s nekim od pročelnika, a nastavit ćemo i idući tjedan. Brojni izazovi su pred nama i apeliram na djelatnike Gradske uprave, gradskih trgovačkih društava i gradskih ustanova da daju sve od sebe kako bi kvaliteta usluga namijenjena građanima bila što bolja. Optimistični smo i vjerujemo da sve izazove možemo prebroditi zajedno, a ono što mogu obećati jest da ćemo Grad voditi kao otvoreni, skromni i pristojni ljudi uvijek na usluzi građanima, a to očekujemo i od svih zaposlenika“ rekao je u izjavi , u auli uprave Grada Zagreba na Trgu Stjepana Radića 1 Tomislav Tomašević po preuzimanju gradonačelničke dužnosti. Djelatnici Uprave koji su slušali izjavu Tomislava Tomaševića pljeskom su odgovorili na njegove riječi.

Novi gradonačelnik Zagreba Tomašević je rekao da će sljedećeg tjedna održati pojedinačni sastanke sa 27 aktualnih pročelnika gradskih upravnih tijela na kojima će se evidentirati stanje u njihovim resorima, dobiti detaljno izvješće o projektima koji su u tijeku, preporuke o tome što misle da se može unaprijediti, vidjeti kakva je sistematizacija radnih mjesta za svaki od tih ureda te što su sve preduvjeti za daljnje korake. Također je najavio i sastanke s postojećom upravom Zagrebačkog holdinga i njihovim nadzornim odborom.
Primopredaji su uz v.d gradonačenika Grada Zagreba dr. Pavičić Vukičević, prisustvovale pročelnica Stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić i pročelnica Gradskog ureda za financije Daniela Juroš Pečnik. Uz gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića bili su i njegovi zamjenici Danijela Dolenec dr. političkih znanosti i Luka Korlaet koji je doktor arhitekture.
.


Post je objavljen 05.06.2021. u 06:53 sati.