Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/naelektrisaniguster

Marketing

Jo

Ima nekoliko mislin pisat o jednom svom prijatelju. On je ličnost kakvu vridi zabilježit. Žestok, britak, brutalno iskren, humorističan i ujedno mrtav ozbiljan. Život ga nije mazija i naučija ga je da bude spreman na sve. I ima on tu vibru ono, fazon “neš se sa mnom zajebavat”. Ali on je i puno više od toga. U sebi, duboko, duboko iman dojam da je nježan, ali ne znan jel me dojam vara. Zadnji put kad smo se družili prije par dana, tija san mu reć da ga volin, al on nekako nije tip za takvih izjava. Njegova vizija svita je u najmanju ruku zanimljiva. Viruje u kršćanskog Boga, znači u Isusa, a ujedno uvažava i Budu i budizam. Ali od duhovnih stvari na njega najveći uticaj ima Kastanjeda. Često spomene nešto što je Don Huan spominja Kastanjedi i tako to. On je ono, fluidan i od akcije, zna zadesit da ostane do jutra u kafani, a spreman je i bit u fazonu, “ajmo, sidamo u auto i pičimo tipa za Sarajevo”, samo tako, jer mu je došlo.

Međutim, on je ima sve samo ne lagan životni put. Oženija se je mlad i uletija je u drogu. Završava je na psihijatriji na tripovima i biva je potpuno izgubljen. Kaže sam da nije zna šta mu se dešava. Dobija je dijagnozu šizofrenije. Ima nekakvu invalidsku penziju s kojom se krpi a i radi pored toga oko ozvučavanja koncerata, tonac je. Uglavnom proša je psihijatrije, komune, nema šta nije, bija je na svim mogućim drogama pa i na heroinu. Dicu mu je ja msm dobro pomogla odgajat mater mu, mada ne znan, nisan ga nikad pita o tome. Sad s dicon ima dobar odnos, jedna mu se kćer i udala. On i dalje s vrimena na vrime uzme lsd il gljive, to je u njegovom fazonu, psihodelici. Poprilično ozbiljno svaća doživljaje koje ima na halucinogenima, pa tako misli da je priča s Isuson i slično, ali on to zdravo doživljava jer se ne veže za te doživljaje, ono, priča je s Isusom i to je to, idemo dalje. Ne hvata se za te doživljaje i ne kompenzira ništa njima.

Ali on sa psihodelicima postupa pametno, posti pred uzimanje lsd-a nekih dvadesetak dana, mentalno se priprema i tako. Inače od muzike, fura Floyde i ništa se ne može usporedit s njima. Floydi i Kastanjeda su dobitna kombinacija. Volija bi da mogu ovde dočarat njegovu pojavu i pokrete, njegovu direktnu komunikaciju, njegove žestoke komične izjave di baš brutalno iskreno zalipi nešto… Jedan je to od karaktera koje je teško prikazat, a koji su plodni za inspiraciju. Bavi se i muzikom, ima svojih pjesama napravljenih, sad radi na tekstovima. Nadan se da će uspit to posnimat sve, da ostavi trag iza sebe, jer vridi toga. Mene je za moje probleme pita, jesan li se raspita koja droga more pomoć kod ovog što se meni dešava. On baš viruje u šamanski pristup stvarima. U tom je filmu. Ali je opet i kršćanin.

Sa ženama ga toliko ne iđe jer ne naleti na ženu kakva mu odgovara, a meni i nije jasno kakve mu se žene npr svide. Ne znan koliko on sam ima isprofilirano kakvu ženu traži. Kako god bilo, on je sam karakter samo takav. Baš je gromada od čovika. Nadimak mu je Jo (čitaj Džo), pa eto, ubaciću ovu pjesmu njemu u čast:




Post je objavljen 03.06.2021. u 21:43 sati.