Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Control freak....:))))

Koji sam ja control freak za knjige, pa to nema nigdje!:))))) Imam autoricu, i njene dvije knjige. Jedna mi je uredno u biblioteci, i na vidljivom mjestu. Želim joj priključiti drugu knjigu! I što radim? Prevrćem po knjižnici dok je ne nađem, naravno!:)))) Srećom, nalazila se u drugom redu knjižnice.:))))
Danas su te dvije knjige dobile "treću sestru", od iste autorice. Sretna!!!!
Što sam ja danas stizala, pa to je strašno!:))))) Najprije sam otišla na promociju knjige Zrinke Posavec, i dobila knjigu na poklon. Urednica: Darija Žilić. Hvala Darija na knjizi, s radošću ću se vraćati divnim Zrinkinim pjesmama.

Zbirka pjesma se zove "Pjevaj Molly", a ja sam izabrala jednu pjesmu za vas:

"Riba"

Sanjao si da sam riba
lebdim kraj tebe, spavam ti na boku
pijem vodu iz tvog pupka
ja, raskošna riba
perajama sam ti kuhala topla variva
s crnim lukom
kraljevska riba, svjetlucavih ljuskica
zvao si me Molly, kao pjevačicu svog
najdražeg benda
iz pubertetskih dana
volio si njezine sise i glas

sanjao si da sam riba
da ti dajem vlažne poljupce dok se
sluzavim pokretima
zavlačim u našu postelju
zaljuskanu, zaslanjenu, pozemljenu
ja, Molly, raskošnih peraja, srebrnih kostiju i bakrenih škrga
bila sam cijenjena u tvom snu

rekao si mi pjevaj, Molly
pjevati nisam mogla
kraljevske ribe nemaju glasnice
samo ljube, kuhaju i šute.

Zrinka Posavec (Đkaovo, 1981.)je pjevačica, kantautorica i vokalna pedagoginja. Pjesnikinja. Muzičku akademiju, pjevanje, završila je u klasi prof. Lidije Horvat Dunjko.

I na kraju, izložba. I to ne bilo kakva! Murtić 100, Izložba Nova apstrakcija. Lauba. Rundeka sam propustila, jer sam ostala na pjevanju sa Zrinkom.

Fotke prate tekst od početka:

Zrinka na promociji, Booksa. Zrinka Posavec i Darija Žilić - promocija. Bila je i glazbena pratnja jednog gospodina s gitarom, jer je Zrinka na kraju promocije i predivno zapjevala. Još malo slika ispred Bookse...I sada odlazim u Laubu. Murtić 100! Divota!!! Eto malo sam dočarala atmosferu, a ostatak ćete, koga zanima, morati pogledati sami. I za kraj, gle divote i sažetka odličnog dana:
Julije Chaplin: "Mala čajana u Tokiju", Zrinkina zbirka pjesama Pjevaj Molly, Antique Pelinkovac i katalog s Murticeve izložbe, a moram napomenuti da su se prodavali kišobrani i trenirke, majice na kojima su bili motivi s Murticevih slika. Ljubim vas! Hvala lipanj, nastavi i dalje ovako!:))))





Post je objavljen 02.06.2021. u 01:05 sati.