Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/internetmodel

Marketing

10 Saveta Kako Postati Webcam Model u 2021

O meni
Ja sam Tijana. Pre desetak godina sam došla u Beograd i upisala se na FON. Tokom studiranja sam radila kao webcam model, posle malo pauzirala, pa opet još par godina rada. Sve u svemu imam 6 godina iskustva kao camgirl.

Zašto ovo pišem? Drug koji je napravio ovaj sajt me je zamolio da ispričam ono što sam doživela i naučila baveći se internet manekenstvom. To može da ti pomogne da se odlučiš da probaš ovaj posao, ili da shvatiš da nije za tebe.

U oba slučaja biće mi drago da sam uspela da pomognem nekome ko je u sličnoj situaciji u kojoj sam ja bila. Tada je bilo manje pravih informacija, početničke greške koje sam pravila sam mogla da izbegnem da sam imala koga da pitam.



A ko si ti?
Ti si mlada devojka, živiš ovde na Balkanu i imaš problema da skupiš dovoljno para za normalan život. To uključuje svoj stan, garderobu, obuću, izlaske i putovanja. Možda i pomoć matorima ili štednja za kuću, odlazak u inostranstvo…

Bar si prosečno lepa i građena, voliš svoje telo i da ga pokazuješ (minići, dekolte). Samopouzdana si, odlučna, uporna i vredna. Vedrog si raspoloženja i često se smeješ, opuštena, voliš da pričaš sa ljudima i flertuješ.

Prija ti muška pažnja i generalno voliš da si u centru pažnje. Imaš puno selfi na Instagramu, prija ti kada te frajeri prate, lajkuju, pokušavaju da pridobiju tvoju pažnju, četuju.

I naravno znaš engleski jezik dovoljno dobro da možeš da čitaš, pišeš tako da te svi razumeju. Ako si ikada bila vani i morala da koristiš engleski u restoranu ili prodavnici, to je dovoljno. Bilo koji drugi dodatni strani jezik je veliki plus, ali engleski je uslov.

Biću iskrena – devojka koju sam upravo opisala sam zapravo ja B Ukoliko ličiš na mene biće ti mnogo lakše da uspeš u ovom poslu i lakše ćeš ga podneti, biće ti zabavan, ponekad ćeš čak i da uživaš.

To ne znači da su svi ostali osuđeni na neuspeh, daleko od toga. Upoznala sam nekoliko žena u 40-tim i 50-tim godinama koje su bile uspešni modeli. Znam i nekoliko mladića u istom poslu.

No istina je da su najviše tražene i najbolje zarađuju devojke od 18 do 25 godina, lepe i atletski građene, sa velikim grudima. Posle toga slede mladi parovi, pa solo muškarci, pa svi ostali. Zbog toga stariji modeli i ostali moraju više da se potrude da nađu mušterije zainteresovane za njih, moraju da pruže više i daju nešto originalno u performansu, da se razlikuju od drugih. Dok mlade devojke često mogu da prođu samo sa densom u bikiniju ispred kamere.

Ako si po prirodi zatvorena i stidljiva, ima onih koji baš to žele da vide. Ili voliš da naređuješ i mučiš muškarce – i ti ćeš biti uspešna jer ima puno mušterija koje žele baš tebe. No jedno upozorenje – ako nisi ovakva po prirodi, nemoj ni da probaš da to glumiš, neće uspeti.

Sve u svemu, lepota je manja važna, karakter je mnogo važniji u ovom poslu. Iako je gluma naravno deo web modelinga, biće ti neuporedivo lakše da uspeš ako se budeš ponašala u skladu sa svojim karakterom i pretvaranje svedeš da minimum. Tako da ukoliko ovaj posao psihički zahteva previše od tebe i potpuno je stran tvojoj prirodi, nemoj da se uzalud trudiš jer najverovatnije nećeš uspeti.

No iako svako može da uspe u camingu i ima mesta za sve, ja ću se skocentrisati na tip devojke koju sam opisala na početku. Zato što liči na mene znam kako se oseća, kako doživljava ova iskustva, i to sve iz prve ruke. Neću da pričam kako da postaneš gej cam model ili dominatrix jer to znam samo iz priče, sama nisam prošla taj put.

No čak iako se ne prepoznaješ u mom opisu devojke kojoj je posvećen ovaj “tutorijal“, možeš da naučiš nekoliko korisnih stvari ako nastaviš da čitaš.

Post je objavljen 30.05.2021. u 16:34 sati.