Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Ece

U svojoj novoj knjizi Ece Temelkuran govori o onome što bismo trebali učiniti sada, te od nas traži da odaberemo odlučnost nad nadom, da prihvatimo strah umjesto udobnosti neznanja; da štedimo energiju za kritiziranje onih koji su na vlasti i razornih sustava koje podržavaju, umjesto da gubimo vrijeme izbacujući bijes na društvenim mrežama. Iznad svega, ova knjiga traži od vas ono što se čini nemoguće - traži od vas da odlučite vjerovati drugim ljudima s kojima dijelimo ovaj planet.
Ovo nije još jedna knjiga o tome kako smo uprskali. Ovo je knjiga o tome u kakvom svijetu želimo živjeti sada i radosti koju doživljavamo kad ponovno pronađemo svoje dostojanstvo.
Političko nasilje. Globalna nejednakost. Klimatska katastrofa. Čini se kao da se sve ruši, a onima na poziciji moći kao da nimalo nije stalo. Što možemo učiniti?! Kako početi graditi nešto bolje, zajedno? U 2020. demostracije diljem svijeta otkrile su nejednakosti utkane u samo tkivo društva. Požari koji su poharali Australiju i Kaliforniju ukazali su da se nalazimo usred klimatske katastrofe.
Globalna pandemija nam je pokazala koliko su nam ekonomije nesigurne, a teorije zavjere, koje su se plele oko američkih izbora dokazale su da se isto može reći i za demokratska društva.
Danas je u kinu "Urania", na Zagreb Book Festivalu, predstavila svoju novu knjigu: "Together: 10 Choices for a better now". Već nekoliko godina živi u Zagrebu, gdje je pronašla utočište. Rođena je 1973. u Izmiru, i velika je kritičarka Erdoganova režima. Zato je 2016. morala napustiti domovinu.
Naučimo nešto od Ece!!!! Ljubim!


Post je objavljen 28.05.2021. u 19:07 sati.