Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/konobarica123

Marketing

Ja, introvert

Imam problem. Provalim ljude.
Znači, nije mi potrebno mnogo da otkrijem nečiji karakter, pa i da provedem samo par sati s osobom koju prvi put vidim. Da ne govorim o nekima koje znam duže vrijeme. Intuicija me malo kad prevari.
Ne znam je li to razlog da sam u posljednjih nekoliko godina jako sretna introvertizmom kojeg u neku ruku živim. Volim društvo i zabavu, ali ne kao nekada i ne pod svaku cijenu. Okej, idu godine pa se čovjek iskorigira i sasvim je normalno da ne mogu biti ona od prije deset, dvadeset godina i imati iste kriterije.
Možda je na sve utjecao i posao koji radim, jer gostiju sam za sve ove godine imala zasigurno milijun ( i to ne sasvim figurativno), a kad sretnem neke bivše kolege ne mogu ih prepoznati, a neke koje prepoznam niti smjestiti u vrijeme i lokal gdje nam je zajedno bilo plaću zarađivati, koliko ih je bilo.

Povele nedavno nas nekoliko frendica na kraju našeg prvog relaks (čitaj ovaj vikend ne moram kuhat) vikenda u koju bi koja destinaciju za sljedeće putovanje. Padaju Parizi, Istanbuli, Portugali... A onda ja ispalim da nema destinacije koju toliko žarko želim vidjeti da bi to bilo na uštrb moje komocije da biram s kim ću na put. Društva, osobe... Znači nema šanse da bih putovala samo da idem, s nekim tko bi me isisao na slamčicu tijekom puta i odmora.
Dobijem odmah tri pogleda ispod kojih se gibaju čeljusti što melju slasni hotelski doručak, i pauzu u razgovoru.
Ponovim još jedanput. Pa upitana da objasnim, objasnim. Nema. Te. Destinacije.

Mogu sad i citirati refren Massimove uspješnice, al ni on ne bi bio točan.
Imam neke ljude s kojima se osjećam odlično.
Neke s kojima baš volim raditi.
Imam bome i nekoliko njih s kojima bi bez beda oko svijeta.
Volim kad skužim da imam neke koje ne vidim stoljeće, a kad se sretnemo vremenska rupa se popuni kao da je bilo nije.
I onda ima onih koji su mi toliko nepotrebni, koje provalim pa zaključim da mi ih je zdravije izbjegavati, koji mi samo sišu energiju manirom najsnažnije hidraulične crpke ( te sam pročitala da su najžešće što se crpki tiče, lažu oni - lažem ja)
Danas, jako mi je bitno s kim trošim vrijeme, a samoj sa sobom nikad mi nije dosadno. Sto interesa imam, i baš mi je super.
Uživam biti u samoći, ali nikako nisam usamljena.



Post je objavljen 27.05.2021. u 22:29 sati.