Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/liora

Marketing

SAMOSTAN SESTARA IZ NAZARATA / GROBNICA PRAVEDNIKA

21.dan
Nazaret je u antičko doba bio vrlo maleno selo. Spominje se tek u Novom zavjetu.
Isus je rođen u Betlehemu, ali je odrastao u Nazaretu. Nakon krštenja u rijeci Jordan, započeo je svoje javno djelovanje, pa je tako pokušao propovijedati u Nazaretu. Međutim, od svojih sumještana nije bio prihvaćen. Nakon toga se je smjestio u Kafarnaumu.
Danas je Nazaret hodočasničko mjesto.



Samostan Sestara iz Nazareta (Sisters of Nazareth Convent) nalazi su u srcu Nazareta, pored Bazilike Navještenja. Francuske redovnice su sredinom 19st.ustanovile novi kršćanski red: Sestre iz Nazareta. Kupile su zemlju blizu Bazilike Navještenja i počele graditi samostan.
Međutim, upravo ispod samostana otkrile su se sasvim slučajno važne stvari i započela su arheološka istraživanja i iskapanja. Ispod samostana nalazila se je kuća i dvorište obitelji iz prvog stoljeća. Kasnije je otkrivena i grobnica iz prvog stoljeća,savršeno očuvana. Njihove grobnice bile su u špilji.

Neki kažu da je to grobnica svetog Josipa, no ne postoje za to dokazi. Zovu je još i Grobnica Pravednika. Nama je zanimljiva zato jer je u takvoj grobnici bio pokopan i Isus. Prikazuje veliki kameni kotač koji je služio kao vrata, postoji jedna prazna prostorija i tek onda prostorija u kojoj je bila umrla osoba.
U crkvi Notre dame u Jeruzalemu je i replika takve grobnice.




Post je objavljen 27.05.2021. u 19:02 sati.