Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Još jedna histerična...

U SAD-u je snimanje na javnim površinama legalno. Čak štoviše obuhvaćeno je prvim amandmanom ustava SAD-a, koji jamči slobodu izražavanja i prikupljanja informacija.

(Kod nas, malo pomalo birokrati pokušavaju svojim uredbama i sličnim mudroserinama kriminalizirati fotografiju do mjere do mjere da će u EU uskoro postati veći problema ako čak i na javnoj površini netko u nekoga ili nešto uperi fotoaparat od toga da netko u nekoga uperi kalašnjikov! op.a.)

Međutim svejedno se događa da se nađe onih kojima iz ovog ili onog razloga snimanje jako smeta...

Jedan takav slučaj dogodio se nedavno u Seattlu, gdje je jednoj ženi "jako zasmetalo" što ju je u kadar uhvatio jedan ulični fotograf, do te mjere da je ova oko toga digla čitavu histeriju, kako na licu mjesta, tako i na društvenim mrežama. Iako je fotograf, vidjevši njenu histeričnu reakciju, izbrisao snimke (što zapravo čak i nije bio dužan napraviti, ali - pametniji popušta).

No bez obzira na količinu histerije dotične, u komentarima se (na njenu žalost), javilo jako puno onih koji su stali na stranu fotografa...

Woman Confronts ‘Creep’ Photog in TikTok Video, Draws Backlash

Inače je fascinantan taj, prilično licemjeran, mentalni sklop pojedinaca kojima kao jako smetaju kamere i za sebe tvrde kako se "njih nitko ne smije snimati", ali kada oni sami upere svoju spravu za snimanje u nekoga drugog odjednom to pravilo za njih same ne vrijedi... (Osobno sam doživio u više od nekoliko navrata situaciju gdje su mi u jednom trenutku pojedinci bunili da se "njih ne smije snimati, ali su u slijedećem sami snimali sve oko sebe. op.a.)

Post je objavljen 27.05.2021. u 05:25 sati.