Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krizar

Marketing

Tragi - komedija

Moj život je sve osim normalnog, od mog odrastanja, udaje, posla, od onog ko bi gor, sad je dol. Ne žalim za ničim, moj život, my way !

Volim Njemačku, volim Bayern, volim Minhen i ovo sad " moje" selo malo u kom imam stan, i koje je tako nalika mojoj Slavoniji ( vjetar donosi miris stajnjaka mmmm najljepši miris na svijetu, nedjeljom kad ne radim probudi me topot konjskih kopita jer imamo tri konjušnice za rekreacijsko jahanje ijujuju!) Volim raspela na svakih 500 metara, volim njihovu tradiciju koje se ne odriču i nisu se amerikanizirali. Volim spoj urbanog i nature, volim toleranciju i NIKAKVE predrasude prema bilo kom il čem drugačijem. Istinski iz sveg srca volim Bayern.

Trebalo mi je tri i pol godine, da si ovdje stvorim život. Živjela sam i u kontejneru, i u hotelskoj sobi i onda konačno nađem predobar, 5 min pješke od mog posla ( al skup, jer ovdje je jedino stanovanje skupo, živežne i higijenske namirnice 30% jeftinije neg u HR, voda se ne plaća, samo struja za toplu vodu) i morala sam ga napustiti, jer je moj suprug ostao bez posla, moj HRVI koji nije mogao dobiti mirovinu u HR, moj čestiti čovjek koji nije imao " čista" krvna zrnaca, nit bio politički " ispravan". Ma u HR nije mogao dobiti ni jebene toplice, dok drugi - neprijatelji bivši, a sad najbolji druzi s Vladom i Vlastom, cicaju lovu s državnih jasala. Fuuuj!

Al neka, Mutti se pobrinula za njeg ( imao je operaciju srca, ima šećer, smrznuto rame - od ranjavanja, dioptriju 5, 0i itd, itd, sam Coronu nema) i ,sad evo nakon 13 teških mjesci napokon radi ( ide na REHA i dobro je, fala dragom Bogu). Ja sam povukla , radila sam dan i noć, išla i kuće, na crno čistiti, odbijala bolovanje ( a bila bolesna ko ćuko, radila s 3-4 pejnkilersa dnevno) godišnji odbila ( sam nek mi plate). Sve u svemu ja od 9. mjeseca 2019 nisam bila na godišnjem. A u ove tri i pol godine, nikad nisam bila na bolovanju

Mogu ja sve, i još i više. A ovdje me poštuju, cijene, i NIKAD ( za razliku od mog rodnog grada) nit ni onda nisam se oćutjela - stranjkinjom, nekim ko još uvijek dobro ne govori njemački. Recpect Njemcima! I nisu oni ni hladni nit smrznuti. Pokaži im srce, osmjeh, dušu, vratit će ti isto tako. Drinkgeltom!

Volim.moju domovinu ( državu NE) svoju Slavoniju, jedino djecu i supruga volim više, al ovu " zamjensku" državu, baaaš volim. A vi moji majdraži Slavonci, " čuvajte mi ravnicu, jer ja ću se vratiti" da me pokopaju u slavonsku ravan, kad mi dođe čas!

Hahaha, neće još, jer tek mi 6. banki i nikad nisam bila u boljoj životnoj formi.

Oprostila sam ja SVIMA , SVE! Život je prelijep i tako kratak, i prema tom ijujujujuj. Iz inata i sutra budem tu!


Post je objavljen 26.05.2021. u 15:52 sati.