Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Noćna kupanja



Zadnjih godina izbjegavam na satovima razrednika spominjati prošlost. Ipak sinoć mi se učinilo da se meni osobno zaokružuje krug. Davnih ratnih godina mi je bilo prvo razredništvo na sadašnjoj školi, na maturalac se nije smjelo ići u inozemstvo pa smo završili u Korčuli, putovali smo brodom. Hit te generacije je otprilike išao "najlepše su u moru kupati gol, poslije je s tebe fino papat sol..." Bilo je naravno i tih noćnih kupanja, u mjestu je radio samo jedan kafić u centru i nije bilo drugih sadržaja.
Sadašnja moja generacija maturanata nije ništa doživjela osim zbilja izvrsnog, mada napornog dvodnevnog izleta u Sarajevo. pisao sam o tome na blogu. Jučer su me poslušali i mislim da jedino oni nisu došli pred školu taj zadnji dan, javili su mi se virtualno taj zadnji dan, virtualno, dok su svi drugi uglavnom divljali. Oni su iznajmili stan, valjda negdje na otoku. Kasno navečer imam na instagramu što vidjeti, noćno kupanje, doduše samo cure, dečki ili fotkaju ili tko zna u kakvom su stanju.
To što rade izvan škole izvan je moje nadležnosti, nadam se samo da će 31. kad polažu završni ispit biti fit jer more još hladno. Ponavljam, nikad im nisam pričao o prvoj generaciji, no ovo sam shvatio kao neku poruku sebi, izgleda da polako zaokružujem životnoradni krug...

Post je objavljen 26.05.2021. u 14:54 sati.