Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Eurosong

Dakle, sinoć sam se baš iznervirala. Ništa od onih lijepih pijesama sa Eurosonga, u kojima se uživalo i koje su ostajale i postajale hitovi u Europi.
Sjetila sam se mame i bake, koje su rado gledale Eurosong. Mama je gledala i jučer sa sestrom, tradicionalno uz tople sendviče- ne znam koliko sam tih toplih sendviča bila u stanju pojesti za vrijeme Eurovizije! :))))) Strašno! Od nervoze, valjda i od želje da pobijedi "moj" favorit, a puno puta je to bila pjesma s područja bivše Jugoslavije, gutala sam hranu i gledala, slušala kao očarana....Tada je zemlja u kojoj sam živjela znala izabrati kvalitetne i dobre izvođače, odlične pjesme....Danas to baš nije slučaj.
Kvaliteta svih pjesma postala je vrlo upitna, i kao da se ide na pjesmu, koja kao nosi neku poruku. Eurovizija ne bi smjela biti o poruci - nego o pjesmi! Pravoj, kao nekada. Talijanska kancona, fransuske balade...Gdje je sve to nestalo?!
Ipak, nađe se tu pokoja pjesma koja je dobra i koja iskoči od onih loših....
Recimo, meni se jučer svidjela francuska, švicarska i belgijska pjesma. Bilo koja od njih da je pobijedila - ne bi bilo greške. Ali -_((((( Nije. Nego Italija. Pa neki bijesni rock na Euroviziji. Koji s rock glazbom - nema blage veze. Urlanje. :((((( Užas!!!:((((( Ne smeta me ni najmanje gay populacija, koja se zadnjih godina vezala za Euroviziju. Nemam nikakav problem s tim. Iako ne dijelim njihovu sexualnu orijentaciju, poštujem njihov izbor - drugačiji od moga. Ali me jako smeta ako se netko drogira - i to još pred televizijskim kamerama. Kakva je to poruka?! Kome?! Mladima?! Starima?! Kome?!
Nejasno. Pjesma mi se osobno također nije svidjela, kao ni njeni izvođači. :(((( Razočarenje. Želim natrag Euroviziju moga djetinstva....:((((
I uz Euroviziju sam za grickanje pripremila:



Post je objavljen 23.05.2021. u 21:05 sati.