Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Promjena

Sa zadovoljstvom sam pročitala i komentirala postove (i unatrag) - sve što nisam stigla zbog izbora. Vidim da je metoda vlastite kože uvijek najučinkovitija - tj. da pojedini regiraju tek kad oni bivaju nagaženi od strane nekoga drugoga, pa zahtijevaju objašnjenja, izvinjenja, i svašta nešto - a dok se to isto događalo drugima - šutjeli su. Pa sada ću šutjeti i ja. Sa zadovoljstvom.:)))) Moram malo.....:))))))
Izbori - dakle, sve je odlično prošlo. Ujutro sam isprovjeravala sve moguće izborne kutije - da su zapečaćene, da su prazne, da je sve u redu....:))))))) Nakon toga bila osam sati na biralištu. Bio je jedan incident - Bandićevac, mortus pijan, upao i viče - ajmo delati, Bandić je do sedam ujutro napravio što vi ne napravite cijeli dan i sl. Glasao je, pa još malo vikao, i taman kad smo htjeli zvati policiju - čovjek otišao. Nikoga povrijedio nije, osim naše uši deranjem...:)))))) Muljati se na izborima ne može - nikako. Dakle, dobije se određeni broj listića, zadužiš broj, i nakon toga moraju se poklapati: broj listića, broj ljudi koji su glasali, ubrojiti nevažeće listiće da bi dobili ispravan broj...Uz to, svakih nekoliko sati dobiješ poziv iz DIP-a, gdje im izreferiraš izlaznost....Eto, tako to ide. Navečer sam došla kući tek u deset naveče, umorna.....Ustala sam u pet ujutro, da bih sve mogla stići, oprati, obući se, pripremiti se i sići do automobila. I dan je mogao krenuti .....
Zadovoljna sam i rezultatima (govoriti ću isključivo o Zagrebu, jer ne mogu znati što je potrebno i kako se živi u Osijeku, Splitu, Rijeci ili Dubrovniku). O tome će odlučivati građani, koji tamo žive, jer znaju što ih muči i što im treba i nedostaje. I tko će im to najbolje moći ostvariti.
Zagreb. Bez Bandića. Da je Bandić živ, nikakve sumnje ne bih imala u rezultat. Da, što je napisala Marivall, i mrtav je skoro pobijedio - a kamoli živ. I tu je nastao čitav problem! HDZ se nadao koaliciji sa Bandićem, i mirno su čekali izbore. No, ispalo je drugačije. Plenković iz tog razloga nije puno razmišljao o kandidatu u Zagrebu - poturio je mladog balavca, koji je sam sebe blentavim izjavama - pokopao. Dobro. SDP - ista stvar, samo sa drugog spektra. Eto, oni su imali kandidata koji nije za gradonačelnika - nego za Ministarstvo vanjskih poslova. Za neko Veleposlanstvo. Ne razumije funkcioniranje grada. Možda bi se okružio ljudima koji to znaju - ali, traži se gradonačelnik i dalje....:)))) Možemo. Eto jedne nove generacije, zamisli Soroš generacije :))))))))))))))), sjajna kvalifikacija - i uz to koaliraju sa Zagreb je naš, a tu se nalazi kolegica Danijela Dolenec, profesorica sa Fakulteta političkih znanosti i jako dobar predavač i osoba. Poznajem je dobro, pa mi je tim draže da je na listi. Dapače, Tomaševićeva je zamjenica. I eto još jednog razloga za glasanje! I na kraju balade - SDP, za kojeg inače glasam - podržavaju Možemo. I što je najvažnije - zaista vjerujem da su u ovom trenutku najbolji za grad Zagreb. Nisu idealni - ali su od trenutno ponuđenih političkih opcija - najbolji!
Vjerujem da će Tomašević dobiti drugi krug, jer je Škoro (Domovinski pokret!), namjerno isturen kao javna osoba, previše desno da bih glasala za njega. I nije mi simpatičan kao osoba. Pregrub, preironičan, svega previše...:((((((
Žao mi je da Jelena nije u drugom izbornom krugu, Tomašević bi lakše s njom nego s pokvarenjakom Škorom.
Čeka se drugi krug...Svugdje.....I u Splitu, i u Osijeku, i u Dubrovniku......
Eto, to je u potpunosti moj OSOBNI osvrt na izbore i MOJE preferencije. Ljubim vas!



Post je objavljen 17.05.2021. u 16:07 sati.