Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dugasgreskom

Marketing

Što je to od nas ostalo...

Pola cirkusa je završeno.... psi laju...karavana i dalje prolazi.

Stvarno bi trebalo što češće organizirati izbore u Lijepoj našoj. Odjednom nestanu sva ograničenja, korone, opasnosti od zaraze... Dobro 'ajde, na sezonu nemremo utjecati, ali i ovo je dovoljni pokazatelj trendova.

Nisam nevjerni Toma prema koroni, nisamantikoronaš, nisam antivaksiner!
Imala sam dovoljno sreće da niti jednom nitko od mojih ukućana/mene nije završio zatvoren u četiri zida ili da je obolio. Doduše, izgubljeno je nekoliko članova (šire) familije od korone, pa znam da je to tu negdje.
O samoj povijesti nastanka te pošasti ne vrijedi voditi polemike, nego samo reći "China left the conversation" :)

Nakon godine i dva mjeseca živući pod restrikcijama opet smo svjedoci partijanja pod stranačkim šatorima i birtijetinama, ne mareći za epidemiološke mjere kojima nas se plaši...

Danas čitam naslov u novinama :"Moguće da nas na jesen čeka četvrti val korone". -Ma jasno- nema nikakvih izbora u najavi, a sezona će biti pri kraju. Ako je išta i ostalo od te sezone...

Spletom okolnosti jedan period života provela sam na moru studirajući. Zapravo, živjela sam na dvije adrese. Jedna je u Zagrebu, druga u Splitu. Svakih toliko sam putovala u Split kako bih tamo provela par dana dok polažem ispite, i to je bila muka ježeva da pronađem smještaj za tih nekoliko noći a da ih ne platim k'o suho zlato. do cca 1.6 cijene su bile relativno ok, ali nakon 1.6. cijene su odlazile u nebo. Primjerice, jerdnom prilikom sam iznajmila studio apartman od 20ak kvadrata, s kupaonicom u koju sa svojih 180+ centimetara nisam ni stala te sam morala rit izbacit van kroz vrata da bih mogla oprati zube. Cijena za jednu noć (u toj šupi bila je- 645,47 kn/noć- datum 18. lipnja). Cijena za vrijeme ultre ne želim se ni prisjećati.

Što je najbolje, vidim da taj isti host i dan danas drži tu cijenu.
Sad se pitam- je li lud taj host koji je (ni)je svjestan da smo i dalje "plešemo s koronom", ili jednostavno pokušava spasit što se spasit da, tj. računa da će uvijek biti neka budala (kao ja) koja će biti primorana platiti nešto takvo ako ne želi biti smješten/a "Bogu iza nogu".

Uglavnom slijedi opravdanje o velikim kreditima koje je ekipa podigla kako bi apartmane stavili u funkciju. Ma sve je to istina, ali.... Isto tako je istina da veliki broj tih apartmana izgledaju ko šupe s namještajem pokojne prababe, bez osnovnih potrepština koje su navedene u oglasima. Isto tako je činjenica da velika većina tih nema posao 8-16h nego u ta tri mjeseca sezone pokušavaju nabrat što više love, kako bi narednih osam mogli živjeti od toga (jer jbg.brale nema ti ovdi posla).

Ovdje napominjem da ne želim uvrijediti nikoga, niti generalizirati. Govorim samo iz iskustva onoga što sam vidjela na svoje oči. Bilo je i nekoliko (pre)ugodnih iskustava s domaćinima, prekrasnim apartmanima i prihvatljivim cijenama, ali po mojem iskustvu takvih je 10%.

Uglavnom, da se vratim na početak... prvi krug izbora je prošao, otvorene granice zbog glasačke mašinerije su ponovno zatvorene (pretpostavka do drugog kruga izbora).

Kad poželim na put izvan granica, morat ću pljunut x novaca za test kako bih mogla otići gdje želim; jer opcija cijepljenja mi stoji otvorena već mjesecima. Prijavljena sam preko tri fronta (poslodavca, liječnika opće medicine i ona famozna platforma), ali poziva - N E M A.

Ponekad se stvarno pitam tko je u ovoj priči lud?

Post je objavljen 17.05.2021. u 11:01 sati.