Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rominblog

Marketing

Loading... loading... loading...

Dobila termin za čipovanje. Uhvatila me panika. Ne zbog cjepiva, nego zbog šest sati puta tamo i šest sati puta nazad u jednom danu sa shandrenim koljenom. Ispostavilo se da mi je mnogo veći problem bio što mi se sve vrijeme puta piškilo. I spavalo!

Dan prije oko mene sami epidemiolozi. Uzmi američku, ona je spejs šatl naspram ostalih. Uzmi Rusa, od njeg još niko nije umro. Uzmi kinesku, jer ko je napravio virus, sigurno zna i kako da ga ukine.

Nakon brojnih pročitanih tekstova i istraživanja, medijskih bajki i pripovijetki, zaključak o izboru cjepiva donijela sam mudro.

Izabrala sam ono za čije primanje je bio najmanji red i koje mi je fizički bila najbliže.

Fajzer-Biontek

Da se ne lažemo, na isti način bih birala i AstraZeneku. De me bodi da idem na kafu. Lijep beogradski dan. Nisam bila dvije godine na Kalemegdanu.

U onoj Srbiji stvarno švedski stol!

Našla sam se sa nekim prijateljima i sjeli smo u baštu. Natjerali me na cijeđenu narandžu od koje mi se šest sati puta nazad opet piškilo.

Imam neki osjećaj da se sad ljudi istiha nadaju da ću da crknem, čisto da mogu reći: e jesam li rekao!

Fajzerovanje mi je dodijelilo slobodan dan na poslu. Da ne dolazim sa nuspojavama...

... a meni ništa!

Par sati nakon bockanja nešto je prozujalo kroz mene. Bol u ruci. Bol u glavi, ali nekako u pola glave. S lijeva. Pravolinijski. Neka temperaturica i njanjavost. Došla kući, sve ok. Pitaju me imam li temperaturu. Rekoh da nemam. Bila sam ubijeđena u to! Mama mi reče da osjeća vrelinu dok sjedi pored mene. Izmjerim je informativno. 38 sa nešto. Ali, čudnih 38 sa nešto. Nit groznice, nit slabosti, nit ičega što u normalnim okolnostima dolazi u paketu sa temperaturom. Nekakva bezosjećajna temperatura. Ko da je nema! Dali su mi Paracetamol, al ga nisam popila. Kontam, draga krvna zrnca, borite se ! Naučite kako pojesti beštiju! Jači smo!

Nakon toga ništa!

Ostali iz moje ekipe tek dan poslije prijaviili su gore pomenuto. Brža mi konekcija!

Preporuka bockatora je da izbjegavam veću fizičku aktivnost narednih deset dana! Nije problem brate!

Druga doza je 1. juna. Da se ne lažemo, svjesna sam ja da se neću pretvoriti u imunološkog Supermena. Ipak, zvuči kao put u neki malo slobodniji svijet!

Post je objavljen 13.05.2021. u 22:30 sati.