Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Crtice o japanskoj hrani

Dosta smo već pisali kako smo se hranili u Japanu. Kako često volim čitati o Japanu, danas me zanimala popularna japanska hrana, ona koja se može nači u restoranima brze prehrane ili na ulici.
Poznato je da Japanci koriste jako puno povrća u svojoj hrani. Zanimljivo mi je bilo pročitati da su Japanci vodeći svjetski proizvođači kupusa i luka.

Tamanegi (luk)
Japan je jedna od vodećih svjetskih zemalja u proizvodnji luka, a luk se naširoko koristi u mnogim japanskim jelima. Kao i u većini drugih kuhinja, luk se obično kuha prije jela, a tipičan je sastojak mnogih prženih i dinstanih jela, kao što su japanski curry, razni domburi (jela poslužena preko zdjele riže) i japanski vrući lonac (nabe). Luk također može biti sastojak miso juhe ili na žaru uz meso u teppanyakiju.

Cabbage (kupus)
Japan je jedan od vodećih svjetskih proizvođača kupusa, a samo povrće je jedno od najčešće kupljenih povrća u japanskim supermarketima. Kupus je jeftino, svestrano povrće koje se koristi za dodavanje hranjivosti i okusa širokom rasponu obroka. Kupus se često nareže na tanke trake koji se poslužuju uz korokke, tonkatsu (duboko prženi svinjski kotlet) ili druga pržena jela. Također je važan sastojak za okonomiyaki. Kupus se može dodati u gotovo svako jelo, od juha i variva do jela prženih na tavi i priloga salata.



Vama koje zanima saznati nešto o japanskoj kuhinji od srca preporučujem stranicu Popularna japanska hrana. Stvarno je zanimljiva stranica i naći ćete sve o hrani i sastojcima.
Ova je stranica o Piću i hrani, vrstama restorana i običajima kod jela još ljepša.
Ova je stranica tek mali dio Vodiča po Japanu. U zaglavlju možete vidjeti sve teme koje upoznaju posjetioca s Japanom. Prije par godina sam poslao link ovog vodiča našoj turističkoj zajednici da im pokažem kako jedan vodič treba izgledati. Nikada nisam dobio odgovor.


Takoyaki, okruglice s hobotnicom




Post je objavljen 13.05.2021. u 17:59 sati.