Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

titule

svjedoci smo da titule uvelike određuju načine društvenog ponašanja. pa kad neko kaže da je princ william nemoš jednostavno kazat 'bog willy' nego ćeš ga i nesvjesno oslovit sa 'vaše visočanstvo' dok kod harrya nije takav slučaj. a zašto ćete ga, pa iako nesvjesno, oslovit sa vaš visočanstvo? zato šta vam je to nametnuto, a nametnuto vam je vjekovnim ispiranjem mozga kako je netko koji se izdigao iz svjetine bolji od vas, i tu onda nastaje problem. u prvom redu šta nisu svi imali iste prilike ka princ william kojemu je neki njegov predak pokla suparničko pleme i sebe proglasija padretom familias nad svima nego su neki eto ostali i kmetovi koji su se svim silama trudili doći bliže stolu sa kojega padaju mrvice, a jedini način na koji su to mogli bio je ili poklat više neprijatelja ili, ka i židovi, školovat se za ono o čemu drugi nisu marili.

u ovo naš vrime nema više toliko klanja da bi se netko istaka, a i prilike su se prominile, sad se više vodi računa o ljudskim pravima i kako ih zajebat nego kako i ušutkat pa je onda shiono tome jedini način kojim se možeš izdignut iznad površine stola sa kojega padaju mrvice ostalo školovanje. pa tako danas imamo: dr.; mr.; ing.; jur.; prim.; coprim.; ofr.; i kurac od ovce.

dakle, ljudi se vole etiktira tj. titulirat kako bi sebi dali na važnosti koristeći dviijadegodina prokušanu metodu ispiranja mozga onih koji vjeruju u ono šta in se kaže, e ali, nisu računali na našeg vlaja kojega je upravo i odgojia društveni život di mu je najbolji prinatelj bija oni šta je ubija vuka da mu ne pokolje ovce a ne da ga uslika za fejs ili instagram. pa san ija tako, dok u meni nije proradila vlaška krv, ljude, sa poštovanjem oslovljava dr; ing; prim.... dok me nisu zajebali, a stipe iz oklaja rješija stvar. kad san ga pita kako on reka 'doša ja tom tvom, kako ga već zoveš, i reka: ' ja san stipe iz oklaja i doša san pitat zašto moj prijatelj kupus nije odavno bija na naslovnici' i onda je on meni reka da će taj propust odma ispravit'.

šta oću reč? oću reč da pojedinim ljudima prečesto dajemo preveliku važnost iako nemaju nikakvo pokriče. ili recimo to drugim riječima. onaj tko stvarno peška i koji je stvarno u mogućnosti da nešto učini nikada se neće hvaliti ili time isticati, to će te saznati tek naknadno i u pravilu od drugih ljudi. dok onaj koji malo peška i koji neće učiniti ništa što mu ne donosi korist će itekako isticati svoju titulu kako bi se preko mrvica za raju uzdigao do razine sa koje padaju, e takvima nemoš virovat nit se držat blizu njih jer će te zajebat prvom prilikom, a ima i ona treća kategorija, ja ih zovem ega bez pokriča, koji nemaju titula, al ističu koje su škole završili, sa kojim 'titulama' su u društu, uvijek imaju puno 'pametnog' za reč a kad protreseš, sve ispadne ka prosijano brašno pri čemu oni ostanu navrh sita.

i tako to. interesira me šta vi mislite o tome, a moremo napravit i anketu na tu temu. recimo npr. šta mislite o tituliranju?
- tituliranje je precjenjeno
- tituliranje je opravdano
- titula je samo tepih za pomesti smeće
- tko vrijedi ne trebaju mu titule

Post je objavljen 12.05.2021. u 11:43 sati.