Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mikitarije

Marketing

Cvrkut iliti stig'o tablet

vrijeme radnje: prekjučer predvečer (nedjelja, 9. 5. 2021.)
mjesto radnje: za kuhinjskim stolom
likovi: OnajMoj i ja (Cvrkut)

Već nekoliko mjeseci izdiše tablet OnogMog. Prikupi nešto energije dok je noću na punjenju, ali brže ju troši nego što nadoknađuje. Da je moj, davno bih mu dala ime, ali ovako je Bezimeni. Bezimeni je časno služio OnogMog kojemu je uglavnom bio zamjena za e-čitač knjiga, ali, s vremenom, svaki, pa i najlakši, zadatak bude težak. Tako se dogodilo i Bezimenom i vrijeme je već odavno za njegovo umirovljenje.
OnajMoj još mi je davno, između ostalih, nadjenuo i nadimak Cvrkut. Cvrkuta ima svakojakih, od ugodnih do neugodnih, od milozvučnih do kakofoničnih i baš mi se zbog taj nadimak sviđa, a čini mi se nekako jedinstven. Osim pomalo neobičnog nadimka, imam još jednu neobičnost (imaju je i još neki) a to je da baš volim tako povezivati neke stvari koje vjerojatno nemaju baš nikakvu povezanost, ali se meni ponekad učini da mi to univerzum/sila daje neke znakove. Tako se nešto dogodilo i u nedjelju popodne.
Sjedim za laptopom, pijuckam kasnoposlijepodnevnu kavicu, čitam koješta, malo se pripremam za sutrašnji posao i odjednom mi iskoči reklama jednog teleoperatera, a naziv je reklami za popust, ni više ni manje, ni pet ni šest nego CVRKUT. Upališe se odmah sve moje cvrkutave lampice i odoh provjeriti ponudu.
Brzo sam našla što me zanima – uglavnom poprilično dobar tablet po nekoj pristojnoj cijeni – istina na rate, ali što danas nije na rate (od stambenog kredita nadalje). Znam da je to manje-više pražnjenje skladišta za nove proizvode, ali tada se da ugrabiti i ponešto kvalitetno. Odmah sam se bacila na čavrljanje s jednom njihovom agenticom, dogovorila još malo popusta i samo još moram potvrditi sve. Da je meni tablet kao uređaj zanimljiv, ne bih pitala OnogMog odgovara li mu i samim tim ne bi bilo ove priče, ali eto, pitala sam ga – iako sam vidjela da je zadubljen u čitanje i pisanje. Najcvrkutavijim glasom pitala sam ga treba li mu novi tablet i ako da, može li baciti pogled na dotični. Ne pogledavši me odgovorio je da nema sad vremena za takav razgovor.
Ne moram reći da mi je cvrkut zamro i to tako da sam nekako uspjela isisati sve zvukove iz sobe, a i vid mi se pomalo zamutio i pomislila sam kako me nije ni pogledao. E, to je moja strana priče – sve sam tako lijepo posložila. Cvrkutni tablet od cvrkuta cvrkutu – ne može biti ljepše, ali figu – ne može to tako.
Nije prošlo ni deset sekundi, a OnajMoj je podigao pogled s tipkovnice. Osjetio je moje potonuće i zamrli cvrkut i, dakako, pitao u čemu je stvar.
Ispričala sam su cijelu svoju cvrkutavu priču, a on se nasmijao i ispričao što me je tako otpilio.
Njegova strana priče izgledala bi otprilike ovako: Sjedio sam popodne za laptopom i istraživao kako ću odraditi neki zadatak na poslu i onda me Cvrkut prekinuo nekim pitanjem o nekom tabletu, a ja sam samo rekao da nemam vremena i onda sam se ispričao i, nit' kriv nit' dužan, dobit ću novi tablet kojeg bih si vjerojatno i sam kupio, ali se sad bar ne moram mučiti s kupovinom i zbog toga joj hvala.
Eto, tako to bude, a tablet je stigao danas oko 9 ujutro i imat će ime, pogađate – Cvrkut.


Post je objavljen 11.05.2021. u 15:00 sati.