Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Dan pobjede na fašizmom, Dan Europe, Majčin dan, bakin rođendan....

Današnji dan je prepun događanja. Ove godine se obilježava 76 godina od završetna Drugog svjetskog rata i 71 godina od pokretanja inicijative za stvaranje Europske Unije.

Dan pobjede nad fašizmom na današnji dan, 9. svibnja 1945. nacistička Njemačka potpisala je bezuvjetnu kapitulaciju u Drugome svjetskom ratu.

Dan Europe obilježava se kao dan sjećanja na deklaraciju francuskoga ministra vanjskih poslova Roberta Schumana, jendog od pokretača europske integracije iz 1950. Deklaracija je bila prijedlog bivšim neprijateljima, Fransuckoj i Njemačkoj, da uspostave organizaciju koja će zajednički upravljati njihovim industrijama ugljena i čelika, kako se rat u Europi ne bi nikada ponovio. Godinu dana kasnije, 1951. taj je Ugovor potpisan.

Majčin dan. Draga moja mama, draga moja Nataška, Ti si moje svjetlo , život i ljubav. Najveća! Što si prošla u životu, ne bi puno ljudi uspjelo izdržati i preživjeti. Da, ostavilo je traga na Tvome zdravlju - ali tu si mi, čujemo se i gledamo svaki dan. Jutros sam Ti posebno čestitala, kao i mojoj sestri, mladoj mami mome nećaku.
Hvala vam, divne i predrage žene, majke hrabrosti! Volim vas puno, puno!

I za kraj - da je baka živa, danas bi imala 98 godina!!!!! Svaki dan je se sjetim, jer sam zbog nje uspješna i tvrdoglava, ona me naučila kako se uči i ljubavi prema ljudima i knjizi (čitanju). Obožavam Te, mila moja. Nas dvije smo se razumjele bez riječi, i na daljinu osjetile ako je ova druga bila nesretna, ili u boli ili u patnji. I jedna drugu smo bodrile. I Ti si bila uzor mama i uzor baka. Nedostaješ!

Ljubim vas!

Post je objavljen 09.05.2021. u 18:07 sati.