Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sakurra

Marketing

Poljaci se i dalje ljute na Češku?

Saznala sam neki dan, vjerojatno i mnogi od vas, kako se Poljska ljuti na Češku. Preciznije rečeno, ljute se poljski političari. A zašto? Zato što češki zakon o pobačaju iliti abortusu dozvoljava Poljakinjama da izvrše legalni abortus u Češkoj.

Poljska prošle godine dodatno zaoštrila zakon koji je sada jedan od najrestriktivnijih u EU (vezano uz abortus) pa su se njihovi političari naravno bunili a češki dužnosnici su naglasili da je legalno omogućiti prekid neželjene trudnoće bilo kojoj građanki EU-a.

Ma koliko mi često raspravljali o ovoj osjetljivoj temi ona će uvijek biti aktualna i uvijek će biti onih koji će žestoko biti protiv i onih drugih koji će na to gledati kroz daleko drugačije naočale.

Kao i uvijek, kad je rasprava o ovoj temi, moram i sada izraziti svoje osobno mišljenje - abortus ne smije služiti kao kontracepcija ali nikako se ne smije zabraniti. Zabrane nikad nisi imale pozitivan efekt, dapače.



Što se tiče situacije kod nas pravo na pobačaj u Hrvatskoj sve je teže dostupno. Upravo zbog toga, prema mom mišljenju, trebalo bi se fokusirati na odgoj i posebno na edukaciju u školama, dakle uvesti predmet koji bi upoznao tinejdžere o svemu što je vezano uz spolni odgoj i reproduktivni sustav. Naravno i obavezno, taj predmet ne bi smio predavati nastavnik vjeronauka već stručnjak iz tog područja.


Post je objavljen 10.05.2021. u 09:16 sati.