Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

VELIKAN TUŽNIH OČIJU - MEĐUNARODNI ZBORNIK "KROZ SNOVE DO SVJETLOSTI"



slika: internet

Kao dječak je bio poseban,
velikih očiju i znatiželjnog srca
i tko god ga je pogledao
vidio je neobičan odraz njegovog lica.

Gledajući munje kako nebo obasjavaju
to dijete je istraživalo ljepotu neba,
velikim očima u sebi sve je vidio
i znao je da mu sve to treba.

Ostao je skroman u svojoj veličini,
jednostavnošću je dušu obukao,
ali genijalnost njegova se pokazala
onda kad je u sebi za to sazrio.

Darovao nam je sve ovo što danas imamo,
a mi to primamo kao da ne znamo,
da je sve to izumio u velikom siromaštvu,
umirući bijedno, tiho i neznano.



napisano: 25.07.2019. u 15:57h za Natječaj za međunarodni zbornik posvećen Nikoli Tesli, a ova moja pjesma je u međunarodnom zborniku pjesama o Nikoli Tesli: "KROZ SNOVE DO SVJETLOSTI"




"Nakon opsežnih priprema i teškoća s pandemijom koronavirusa, gdje se težilo da bude održana prava promocija pred više ljudi, pojavljuje se zbirka pjesama o Nikoli Tesli.
Promocije neće biti, čekat će se i dalje bolji dani, ali međunarodni zbornik “Kroz snove do svjetlosti” je izašao iz tiskare.
Podsjetnik da je jedan zanimljivi projekt ugledao svjetlo bit će obilježen kratkim susretom kod spomenika Nikoli Tesli u Zagrebu.

Susret sa mini programom bit će u subotu, 08.05.2021. u 14 sati na križanju Masarykove i Preradovićeve, tik do Tesline ulice.

Podsjetimo kako je idejna začetnica projekta svestrana umjetnica Sandra Petrž, glavna urednica zbornika. Knjiga je izašla u nakladi Udruge umjetnika “Vjekoslav Majer”, za što je zaslužna predsjednica Ljiljana Šiljak, a u suradnji s Udrugom Kulturosfera.
Zbornik je uredio novinar i pisac Milivoj Pašiček, ilustrirala Sandra Rubić, a tehnički obradio Ivan Grahovec. Tisak: Studio Moderna d. o. o."
https://totalinfo.hr/kroz-snove-do-svjetlosti-medunarodni-zbornik-pjesama-o-nikoli-tesli/?fbclid=IwAR1wt7xAJiNqpCFb5dK8XgbrM_jakeYCp2oDHSjap2I6IVHRs58a-5AuG10


ova pjesma je iz moje 16. zbirke poezije "NOĆ DUŠE"


http://www.digitalne-knjige.com/varga16.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
978-953-354-254-6
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.



Post je objavljen 08.05.2021. u 10:20 sati.