Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

UDRUGA PODUZETNIKA TRAŽI OTVARANJE ZATVORENIH DJELATNOSTI

MINISTAR Aladrović:

NE MOGU PODRŽATI TU IDEJU


Udruga Glas poduzetnika (UGP) 5. svibnja je zatražila od predsjednika Nacionalnog stožera civilne zaštite dr. Davora Božinovića otvaranje svih zatvorenih djelatnosti od 15. svibnja . Tu je uključeno otvaranje ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru, kao i održavanje vjenčanja i sajmova, s obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju.

Udruga je u dopisu upućenom čelniku Nacionalnog stožera civilne zaštite Davoru Božinoviću, a koji je potpisao predsjednik udruge Hrvoje Bujas, zatražila otvaranje svih zatvorenih djelatnosti od 15. svibnja, što uključuje event industriju, ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru, kao i održavanje vjenčanja i sajmova, s obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju. Nakon sastanka užeg kabineta Vlade, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović je rekao da ne može podržati tu ideju.“ Sukcesivno otvaranje ekonomije će biti samo i isključivo u skladu s epidemiološkim mjerama. Kada se procijeni da je razina rizika po zdravlje niska, tada možemo razgovarati o otvaranju ekonomije, ne možemo dovoditi u pitanje zdravlje naših građana samo kako bismo pojedinim granama olakšali poslovanje jer država ionako vrlo aktivno i ambiciozno skrbi o njima“ Ministar Aladrović je rekao da je od početka pandemije mišljenje Vlade, a i njega osobno da je zdravlje na prvom mjestu, a ekonomija odmah na drugom. Vlada je uspjela očuvati ekonomiju, s obzirom da podaci Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) detektiraju 17 tisuća više zaposlenih u odnosu na razdoblje početka pandemije. Podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) pokazuju konstantan pad broja nezaposlenih osoba, a s obzirom na sve veću potražnju za radnom snagom, očekuje se i dodatno smanjenje nezaposlenosti. Trendovi na tržištu rada su dobri" rekao je ministar Josip Aladrović te podsjetio da je mjera potpore za očuvanje radnih mjesta produžena i za mjesec svibanj. "Dok bude potrebe i nužnosti za sudjelovanjem države, mi ćemo sudjelovati", rekao je ministar Aladrović. Na pitanje novinara što je sa sektorom povremenog prijevoza, event industrijom i turističkim agencijama, koji su snažno pogođeni pandemijom, ministar je odgovorio da vjeruje da će se naći povoljno rješenje.
Izvijestio je da će ministar Ćorić zajedno s ministricama turizma i sporta Nikolinom Brnjac te kulture i medija Ninom Obuljen Koržinek te ministrom prometa Olegom Butkovićem održati konzultacije. "Ja sam nekako uvjeren u pozitivan ishod", izjavio je Aladrović, dodajući da bi se taj ishod trebao doznati vrlo brzo.


FLORA ART na Bundeku
Možda je pitanje o otvaranju zatvorenih djelatnosti predsjednika Udruge Bujasa potaknuto saznanjem da se na zagrebačkom jezeru Bundek priprema izložbeno prodajna manifestacija cvijeća FLORA ART. Tu je manifestaciju u izjavi najavila v.d. gradonačelnica Jelena Pavičević Vukičević, smatrajući je korisnom i za izlagače i za posjetitelje rekavši „ s Flora arta svatko kući nešto odnese“ podrazumijevajući kupnju cvijeća. Zato pismeno pitanje gospodina Bujasa i nije bilo „ još jedna od budalaština“ kako se izrazio ministar Čorić, već je taj ministar, veoma neinformirani ministar, a spreman
je ponižavati poduzetnika.mzz


Post je objavljen 06.05.2021. u 06:00 sati.