Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MINISTRICA VUČKOVIĆ U NOVSKOJ OTVORILA DRUŠTVENO KULTURNI CENTAR


PROJEKTI U NOVSKOJ VRIJEDNI 104 MILIJUNA KUNA

Na dan obilježavanja 26. obljetnice VRO „Bljesak“ 1. svibnja ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u svojstvu izaslanice predsjednika Vlade Republike Hrvatske posjetila Novsku, te u nazočnosti gradonačelnika Grada Novske Marina Piletića i saborskog zastupnika Ivana Celjaka odala počast poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća.
Nakon toga otvorila je društveno-kulturni centar i dječju igraonicu u Društvenom domu naselja Rajić u Novskoj. U taj je projekt uloženo 5,6 milijuna kuna i financiran je sredstvima Programa ruralnog razvoja.

„Ulaganje u infrastrukturu i podizanje životnog standarda te razvoj temeljnih usluga u ruralnim područjima provedbom, između ostalih, projekata Mjere 7, poput ovog u Rajićima, gotovo je jednako važno kao i ulaganja u poljoprivrednu djelatnost te doprinosi zapošljavanju i naseljavanju te ostanku obitelji na hrvatskom selu.“ Ministrica je najavila i novu predaju zahtjeva na novi Natječaj vrijedan 120 milijuna kuna i maksimalno pojednostavljen. Predaja zahtjeva teče od 30. travnja, a savjetnici su na raspolaganju poljoprivrednicima pri podnošenju zahtjeva za prijavu“, istaknula je ministrica Vučković tom prilikom te pozvala poljoprivrednike da ne odustaju od proizvodnje jer je gotovo 1,4 milijarde eura više namijenjeno za poljoprivredu u sljedećem financijskom razdoblju.

U Sisačko-moslavačkoj županiji je u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela ugovoreno 43 projekata vrijednosti veće od 137 milijuna kuna što uključuje, između ostalog, sedam ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, osam ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, deset ulaganja u lokalnu infrastrukturu te u tri dječja vrtića. Do sada je iz Programa ruralnog razvoja u Sisačko-moslavačkoj županiji isplaćeno više od 886 milijuna kuna od 1,1 milijardi kuna odobrene potpore. Od toga je u Novskoj ugovoreno više od 104 milijuna kuna i isplaćeno gotovo 90 milijuna kuna.


Post je objavljen 04.05.2021. u 05:44 sati.