Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/donabellina

Marketing

vrime artičoka


Opet malo Tisje



rebambilo je i vrime i judi: eto ulizli smo u misec maj i kod nas u Dalmaciji ko zna kako triba kuvat, onda kuva po nekoj reguli od vrimena.
Partile su šparoge po istoj cijeni kako su i počele : buuus 20 kn i na početku i na ultimi .

Doša bob, e, pa kad ima boba onda tribaju i pravi biži za spremit artičoke , ali njih nema, a artičoke sa falšima iz leda mi nije gušt, pa kad eto volin kuvat, onda guštam imat pravu verduru a ne ovo iz leda šta stoji ko zna koliko u butigama.

Inšoma, paritla ja juče do pazara velikog, ovi mali mi je blizu, ali kontam, veliki pazar pa je obilatije. Ma nisam na kraj pameti imala da biža nema , a ako je tako, onda nema ni artičoka a baš mi se tilo, jer kaki je to prvi maja, a da ne napravim obid po užanci : pečnog janjca u škrovadi i artičoke sa bižima i bobom onako ka prilog.
Ništa, njente, prominit u glavi odma plan kuvanja i spremit štogod drugo kad sam već naumila kuvat ka moja mater, po domaću.

Uglavnom, da ne duljim, dobro je ispalo na kraju.......Ionako su, kako gori na sliku Tisja kaže , velike artičoke skupe, a biža nema i ja put ribarnice....Javim mom Čoviku da vrati janjca u led dok je vrime, da ništa se ne profunda i da za obid ide druga spiza.
Blaženi mobitel i ko ga je izmislija.


I tako, lipe, obilate škampe na buzaru , kafa isprid Luxora sa ekipom , na tricu ( bus ) i doma, kuvaj.

Proša Prvi maja bez fažola i bez janjaca.....Mislim, na Marjanu bez fažola.di će moj Opara gradonačelnik, fini gospodin dilit porcije bivšim radnicima u srid korone ?
Nije čovik sa pameti se posvadija, ionako radnika nema, samo penzionere da gleda.
Nije blesav, bome.


Post je objavljen 02.05.2021. u 23:16 sati.