Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcind

Marketing

Odlazi se



Za prvi svibnja, praznik rada bilo je uglavnom ugodno vrijeme za šetnju i otišao sam prošetati po Kastavskoj šumi za pronaći još nešto samoniklog jestivog bilja. Bilo je dosta drugih šetača, sa djecom i sa psima a jahali su se i konji. Tražeći šparoge ugledao sam i sklupčanog črnog gada ali dok sam vadio fotić osjetio me i kidnuo u šipražje i pod stijenje, bio je brži i od Blue racera.

Bilo je puno i ove biljke čiji listovi mirišu na kuhani krumpir i može se dodati salatama. Nadam se da ju prepoznajete.



Sredinom proljeća javlja se i ova biljka sa cvijetom u obliku tobolca u koji zaviruju muhe i tako je oprašuju (desi se ponekoj muhi da ne uspije izaći) ali ova je otrovna i oštećuje bubrege ako se slučajno uzme a može ući i u brašno za kruh prilikom sjetve. Zove se vučja stopa.


Na žalost naši kućni ljubimci ne žive dugo i ovaj naš nas je napustio nakon više od trinaest mislim lijepih psećih godina. Dobio je vodu oko srca i sve se teže kretao, išao je na injekcije i davali smo mu tablete ali nije puno pomoglo. Ovako je izgledao sa par mjeseci u ovo doba 2008, volio je gristi ovu košaricu a i papuče.


Nakon prvog šišanja.


Bio je dobar pas za stan jer je mali i ne pada mu dlaka ali za neko vrijeme bi uzeli nekog sličnog psića iz azila. I prije toga sam bio par puta pomoći u azilu i već sam upoznao nekoliko pâsa. Ova dobroćudna stara kujica je već dosta dugo ovdje u kavezu i vjerojatno će ostati i do kraja, nadam se da će neki mlađi uspjeti naći topliji dom.


Dvije fotke koje se bolje vide nakon povećanja. Dio šume iza Kastva i pudl koji glumi Sfingu.


Evo i jedna križaljkica bez crnih polja sa dva pojma bez opisa ali sa crtežima, nadam se kako će biti donekle prepoznatljivi, nisam Picasso.

Vodoravno:
1. Blokada, opkoljavanje. 2. ? 3. Od onog mjesta, odonud. 4. Alfa zvijezda u zviježđu Orla.

Uspravno:
1. Muzički puhački instrument. 2. ? 3. Poprečna greda. 4. Žensko ime arap. porijekla. 5. Egipt. filmski producent Al-Fayed, poginuo zajedno sa princezom Dianom. 6. Javno zemljište.

Malo i premetaljki, nadam se da mogu proći.
DOBRA RAL
KAŽI CRNA
NEMA BROD
VRTI RERE
ZREL' MATE

Treba nešto i pojesti. Domaće jaje, gljive, šparoga, bljušt, na kraju dodan medvj. luk, maslačak, maslin. ulje.


Za prvi svibnja bio je i grah (domaći zelenčić iz Podravine) uz povrće koje su i američki Indijanci koristili; krumpir, mahuna, kukuruz, mrkva, paprika (grašak se baš ne uklapa), osim soli dodana i kurkuma, piskavica, češnjak, peršin..., u tanjur i malo bučinog ulja.


Sve je više makova.


Dodatak

Kalendar za svibanj sa jednim od pâsa iz azila.





Post je objavljen 03.05.2021. u 11:55 sati.