Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Na daljinu

Sretna sam što sam se školovala u jedno vrijeme, kada je bilo važno čitati, učiti...Bilo je, po mome, kvalitetnije vrijeme. Danas je jako teško, ne samo profesorima, nego i učenicima. Učenici danas nemaju vremena za učenje, jer je njihov raspored toliko naporan, uz jako puno obaveza - da jednostavno ne stižu biti proaktivni, ne stižu sve posložiti, sve je ubrzanije......Ili mi se samo čini?!
Hrvatski sam prošla jako dobro - lektira mi je godila :))))) No, ostao je engleski. Gramatika. Imam strategiju - za gramatiku je bitno shvatiti, pa sam odlučila napraviti kartice s pozitivom, komparativom i superlativom - pa ga navesti da pronađe pripadajuće parove. I još mi je palo na pamet te kartice obojiti npr. pozitiv u plavu boju, komparativ npr. u žutu i superlativ recimo u crvenu. Nekako mislim da će tako lakše upamtiti stupnjevanje. Kad sam već počela, neka pomognem do kraja.
Kažem vam - nije lako ni učenicima ni profesorima....Moraš biti super kreativan da bi zainteresirao. Jer - što to već danas može šokirati ili natjerati nas bar da podignemo obrvu, kad je sve postalo toliko profano, toliko istrošeno i toliko - normalno.
Ni u krimićima više ne znaju kako ubiti glavnog junaka....Ili ga, baš radi toga, treba ostaviti živog?! :))))))
Ljubim vas!

Post je objavljen 28.04.2021. u 22:48 sati.