Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/primladenu

Marketing

Govor bez riječi

Potaknuo me 'Sretni putnik', u komentaru na prošli post, da se oglasim novim postom. Pogledajmo izmjenu naših komentqra.
Sretni putnik: Sreća kao i sve ostalo je stanje svijesti- naš izbor ako se možemo opustiti kroz igru jer sve je samo igra...
Mladen: Lijepo si ovo rekao, putniče. No, vidiš li da ljudi u igrama imaju pobjednike i 'gubitnike'? 'Gubitnici' često nisu sretni. Odgovor vidim, ali ga svatko treba sam naći. Sretno putniče! ... :-)
P.S. U traženju odgovora pomoć je dobro došla. Kao i na svakom putu, odgovoru prethodi pitanje iz stanja prethodne svijesti. Na putevima tim raznih je stanja svijesti, raznih pitanja, raznih odgogora, sve do spoznaje Istine. Odgovori se često nalaze svagdje. Treba ih naći i razumijeti.
Svako dobro ... .-)
Kraj citata
U životnoj prolaznosti, kojom život doživljavamo i proživljavamo, mnogih je događaja i stanja.Osvrti na njih su uvijek iz nekoga novog vremena i stanja. Iako nastojimo dokučiti izvornost, uvijek kasnimo. Da bi se uopće mogli osvrtati, potrebna nam je neka slika izvornosti. Te slike se razlikuju u svakome od nas, a ipak sudimo osnovom njih.
Pišući komentar odgovora 'Sretnom putniku' primjetio sa kako sam uletio u zamku spomenutih razlika svijesti i slika u svakoga od nas. Nastojao sam da me svi razumijete; da razumijete što htjedoh reči. Stoga rekoh da odgovor nalazi svatko sam. Daljnja pitanja i odgovori su na putu samorada; rada na samome sebi; na svojoj svijesti.
Ma kakova znanja bila, ma kakove spoznaje bile, mi smo ti koji ih prihvaćamo. Ti! Da, ti! Ti koji čitaš!
Tvoj život je tvoj put. Na njemu ti pitaš i ti prihvaćaš odgovore. Pitaš li kamen, travku, cvijet, pticu .... ? Čuješ li ih? Pa oni su dio tvoga života, tvoje slike svijeta. Njihov govor nisu riječi, ali su aktivni u tvom životu. Riječima se služimo mi ljudi. One su sredstvo za prijenos poticaja u naše misli; u naše slike stvarnosti. Ustvari su ti poticaji svuda oko nas i bez riječi.
Poticaji kreću i od tebe. Možeš to promatrati kao energiju. Snijet oko tebe možda to ne razumije, ali osjeća; prima tvoje signale. Daruj im radost i seću. Vidjeti češ što će se desiti.
Budi ono što jesi; svijestan dio svoga života; u i oko sebe... sretan
S ljubavlju ... Mladen ... wave


Post je objavljen 27.04.2021. u 21:58 sati.