Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bellistra

Marketing

Stazom Stjepana Hausera..

Hauser... podno mjesta Rakalj.
Zašto Rakalj? Pa eto tu je poznati čelist Stjepan Hauser član dua two cellos dobio svoju stazu iliti šetnicu koju je djelom financirao da se prokrči kako bi bila prohodna i po desna za pješačenje..
Kako je svanuo lijep i sunčan dan a Nedjelja je bilo bi šteta pročamit na kauču... Stoga smo odlučili propješačit malo... hm... da malo!?.. Pa bit će jedno 12 km..
Daklem.. Bolja polovica je uzela ruksak i u njega dvije flaše energy drinka, neki suhi voćni mix, dva burekčića.. nek se nađu, cigare a ja lulu, štapove i via put Raklja...
Eh, do Raklja od mene ima cca 40 km tako da je auto nužan...
Preko središnje Istre kroz Žminj, potom Barban(gdje se održava trka na prstenac) pa potom za Krnicu i dođeš u Rakalj..
Trebalo bi pratit put za uvalu sv. Nikole kako bi se stiglo na početak(ili kraj šetnice ko u mom slučaju).. Uglavnom na jednoj račvi gdje je mali spomenik rakljanskom loncu trebalo bi s krenut lijevo... No mi smo pošli desno.. Svejedno je zapravo jer je tu kraj staze a svakako se mora vratiti na početak..
Staza nije toliko zahtjevna koliko je zapravo kamenita pa je poželjno imati neku obuću sa debljim đonom..
Mi smo greškom krenuli u krivom smjeru cca 2. km no u vidjevši da šetnica tu završava jer neeema dalje vratili smo se do auta i krenuli suprotnim pravcem.. Dakako virnuvši malo na Google mapu a to smo mogli i prije.. Bilo nam je lakše jer je i grupa Riječana za lutala pa smo zajedno krenuli pravim smjerom.. Staza je dakle duga nekih 5 km što tamo i natrag daje deset km plus onih naših krivih 2 km, fino smo ruknuli cca12km cufus, štono bi nijemci rekli..
Srećom na početku (tj na kraju naše jednosmjerne šetnje ima restoran.. Sv Mikula.. i to jedini koliko primjetih, pa smo tu prvo popili kavu a potom i prezalogajili malo ribe.. Jer samo ribu imaju na meniju..
Bila je poprilična gužvca pa smo čekali ukupno više od sat vremena za jelo.. No ionako nije bilo žurbe..tako da je tu pala i jedna fina lulica uz hladan gemišt..
Nakon okrijepe spustili smo se još malo do jedne crvene lanterna koja je hajmo reć.. početna točka šetnice i potom nazad istim putem, sad već po finoj hladovine jer je zvizdan zašao iza brda..










... I to je to do neke nove šetnje..

Post je objavljen 25.04.2021. u 20:27 sati.