Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

BESPLATNA PRIPREMA I POMOĆ ZA SLIJEDEĆI JAVNI POZIV



ENERGETSKA OBNOVA KUĆA AGENCIJE MARA

Najava je iz Makarske razvojne agencije MARA u Makarskoj da će do mjeseca lipnja 2021. bit raspisan sljedeći Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuće te da se zainteresirani mogu javiti radi prijave i prikupljanja dokumentacije. Makarska razvojna agencija svim građanima grada Makarske stoji na raspolaganju besplatno sa tehničkom pomoći i pripremom.

Iz javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za energetsku obnovu obiteljskih kuća odobreno je prošle godine 180.000,00 kuna . Mjere energetske obnove za koje su građani Makarske pokazali interes te ostvarili potporu, odnose se na povećanje toplinske zaštite svih elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora – energetsku obnovu vanjskog zida, stropa, poda, krova te zamjenu dotrajale stolarije ovojnice grijanog prostora novom, te ugradnjom sustava sa sunčanim toplinskim pretvaračima.
Na javni poziv bilo je moguće prijaviti energetsku obnovu obiteljske kuće u kojoj je više od 50 posto bruto podne površine namijenjeno za stanovanje te ima ili najviše tri stambene jedinice ili građevinsku bruto površinu manju ili jednaku 600 m2. Obiteljska kuća morala je biti zakonito izgrađena odnosno legalna. Na javni poziv mogle su se prijaviti obiteljske kuće iz kontinentalne Hrvatske energetskog razreda D ili niže, odnosno obiteljske kuće iz primorske Hrvatske energetskog razreda C ili niže.




Post je objavljen 19.04.2021. u 22:19 sati.