Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

Red i kaos

Kad divlja goveda traže svježe pašnjake u savani, hodaju u koloni. Ta se kolona može činiti kaotična i da svako šeta kako želi, ali nije tako. Na čelu kolone (nije Tito) su srednje važna goveda, oni pronalaze put, ispituju teren, izbjegavaju prepreke i opasnosti na koje nalete. Na kraju kolone su nevažna goveda, obično su to stariji, bolesni, itd. Oni su prva meta predatora koji krda napadaju potajice s leđa, i hvataju one koji su preslabi da bi se borili ili bježali. U sredini kolone su najvažnije krave, jer su u sredini kolone najzaštićeniji.

Kad krmača okoti mlade, prvo okoćeno ide na prvu sisu, drugo na drugu sisu, treće na treću sisu, četvrto na četvrtu sisu, peto na petu sisu, šesto na šestu sisu, sedmo na sedmu sisu, osmo na osmu sisu, je takav je red. Takav redoslijed jednog potomstva ostaje dok god su na sisi. Pa kad gazda pusti mlade da se nahrane, nastaje kaos i svi se bace na krmaču, naizgled bez ikakovog reda. Ali ako smo zabilježili mlade brojevima, vidjećate iza tog kaosa red, jer svi su se poredali po brojevima 1,2,3,4,5,6,7,.8.

Kad koke kljucaju u dvorištu, čine to naizgled bez ikakovog reda, ali red postoji. Prve u redu kljucanja su najvažnije koke, iza njih slijede manje važne koke, koje poberu ono što su važne previdjele, zanemarile il im se nije svidjelo. Međutim, ako kokama bacite gliste za hranu, nastaje kaos i svaka se bori za zalogaj te omiljene poslastice. Red više ne postoji i nastaje kaos.


P.S. OVA SLIKA NEMA VEZE S TEMOM POSTA, ALI OSTAJE DO DALJNJEGA NA SVIM MOJIM BUDUČIM POSTOVIMA, S RAZLOGOM.






Post je objavljen 17.04.2021. u 12:26 sati.