Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Škripavac



Užasan dan danas, Jin se loše osjećao, a meni se ispuhala pilates lopta, već godinama na njima sjedim po cijeli dan pred kompom, nešto oštro ju izrezalo.
Sinoć je kod nas kratko svratio Matija, on sve nabavlja po obiteljskim gospodarstvima, kupio za nas sir škripavac, nek vas fotka ne zavara, bio je čitav kad je tek stigao. Odličan je, naziv je dobio jer i doslovno škripi pod zubima.
Inače uz škripavac se uvijek sjetim jedne uspomene, nekad davno kad sam počinjao raditi je bilo uobičajeno darivati nastavnike i nije se to smatralo korupcijom. Ja bih uvijek ludio jer smo mi muški dobivali boce kvalitetnih žestokih pića, a ja tada nisam konzumirao žesticu pa sam prosljeđivao dalje.
Onda me jednog dana nazvala jedna mama, jako se ispričavala, da joj kćerci zbilja fali jedan bod za odličan uspjeh, da joj je jako stalo, al se eto ne usuđuje pitati. Svih ovih godina bih povisio ocjene u takvim graničnim situacijama, provjerio sam i to napravio, te javio mami.
Drugi dan je mala došla u školu, da mi baba nešto šalje i dodaje mi vrećicu sa sirom, da njena baba to najbolje pravi, nisam htio uzeti al mala je ostavila i pobjegla, to je bio izvrsni škripavac.
Naravno da nitko više već desetljećima ništa ne daruje, i to je u redu, u divljem kapitalizmu nema poštenih motiva.



Post je objavljen 16.04.2021. u 16:56 sati.