Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Dinamo večeras lovi novo europsko čudo

Nogometaši Dinama večeras gostuju kod Villareala u sklopu uzvrata četvrtfinala EL. Prva utakmica igrala se prije tjedan dana u Zagrebu, a Dinamo je minimalno poražen (0-1). Iako je u prvom poluvremenu igrao odlično, te propustio i neke izgledne prilike, jedna neopreznost u konačnici ih je skupo koštala. Naime, Kevin Teophile Catherine igrao je rukom u vlastitom kaznenom prostoru, pa je sudac pokazao na bijelu točku. Precizan izvođač bio je sjajni golgeter Gerard Moreno.

Taj je gol potpuno "presjekao" Dinamo, koji je u drugom dijelu djelovao jalovo i indisponirano. Zagrebačka momčad izgledala je kao da nema snage. U duelima su djelovali mlako, a nije bilo ni one prepoznatljive agresivnosti ni pritiska na zadnju liniju gostiju. Villareal je tako lagano kontrolirao ostatak susreta, te su stvorili još nekoliko opasnih situacija pred Dinamovim vratima. Obrana Modrih prelako je pucala, pa su Španjolci dolazili pred kazneni prostor Zagrepčana bez ikakvih problema. Pokušao je Krznar probuditi svoju momčad uvođenjem Petkovića i Kastratija, no ni oni nisu donijeli svježinu ni elan u Dinamovu igru. Petković se trudio i igrao koliko je mogao, međutim vidjelo se da još uvijek nije 100% fizički spreman. Bruno je zbog ozljede bio upitan za ovaj dvoboj, no s obzirom na negativan rezultat odlučio je stisnuti zube i pokušati pomoći svojoj ekipi. Uz njega, ozlijeđen je i Mario Gavranović, koji uopće nije nastupio, a neće zaigrati ni večeras. Kako su mu oba centralna napadača bila u problemima, u prvih 11 uskočio je Antiewmen, koji je solidno odradio svoju dionicu. Do kraja utakmice rezultat je ostao nepromijenjen. Dinamo može žaliti za šansama iz prvog dijela, ali isto tako može biti i sretan da Villareal u drugom poluvremenu nije postigao još poneki pogodak i riješio sve dileme oko konačnog pobjednika već u prvoj utakmici.

Večeras je jedna sasvim nova utakmica, u kojoj će Dinamo morati biti u vrhunskom izdanju želi li ponovno ispisati povijest i proći u polufinale. No, i uoči uzvrata, Zagrepčani imaju dosta problema s ozljedama stožernih igrača. Uz Gavranovića i Petkovića, listi ozlijeđenih priključio se i Dinamov kapetan Arijan Ademi. Ipak, prema posljednjim informacijama izgleda da će biti spreman za uzvrat sa „žutom podmornicom“. Premda još uvijek ne znamo u kakvom će sastavu Dinamo istrčati na El Madrigalu, možemo ga barem djelomično naslutiti. Na golu će biti Dominik Livaković, to je sigurno. Stoperski par bi trebali sačinjavati Teophile i Lauritsen, a na desnom beku će vjerojatno biti Ristovski. Pitanje lijevog beka ostaje otvoreno, a tu poziciju mogu pokriti i Leovac i Čabraja, ali i Franjić. U sredini možemo očekivati Ademija i Jakića i Majera, to je gotovo sigurna oklada. Ukoliko se Damir Krznar odluči igrati sa četiri igrača u sredini, u momčadi bi mogli upasti Franjić ili Tolić (no za očekivati je da to bude Franjić). U vrhu napada prednost bi još jednom trebao dobiti Antiewmen, dok će na lijevom krilu startati Mislav Oršić. Desno krilo nudi dvije opcije, Ivanušeca ili Kastratija. Ivanušec je kompletniji igrač od Kastartija, a ujedno je i jedan od najboljih igrača Dinama, pa je za očekivati da će on dobiti prednost. Osobno mislim da je najbolja opcija postaviti Oršića i Ivanušeca krila, a Kastratija u sam vrh napada, na poziciju „lažne devetke“. O Oršiću i Ivanušecu ne treba trošiti riječi, a Kastrati je jedan od najbržih igrača 1.HNL i to treba maksimalno iskoristiti.

Villareal je favorit u večerašnjem ogledu, no to ništa ne znači. Iako Španjolci imaju minimalnu rezultatsku prednost iz prvog dvoboja, u uzvratu neće moći kalkulirati, već će morati odigrati maksimalno ozbiljno. Dinamo pak, unatoč rezultatskom zaostatku ne smije srljati, već mora djelovati organizirano i disciplinirano, te čekati svoju priliku iz kontranapada. Jasno je da će u određenom trenutku morati preuzeti maksimalan rizik i jurnuti u napad, ali nikako ne smiju konstantno juriti prema golu domaćina, jer to može prouzročiti kontraefekt. Dinamo večeras igra najvažniju utakmicu u svojoj novijoj povijesti, ima priliku ući u polufinale EL. Prilika je tu, a hoće li je Modri iskoristiti, saznat ćemo kasnije večeras.

Post je objavljen 15.04.2021. u 15:32 sati.