Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Odbojkaši Splita šokirali Mursu!

Ovaj vikend počelo je doigravanje za prvaka Hrvatske u konkurenciji odbojkaša. Play-off su izborili: Mursa (kao prva nakon regularnog dijela), HAOK Mladost (kao druga), Mladost Ribola Kaštela (kao treća) i Split (kao četvrti). Sukladno tome, u polufinalu doigravanja sastaju se Mursa i Split, te dvije Mladosti, zagrebačka i kaštelanska. Prvi dvoboji odigrani su jučer, a već na samom startu dogodilo se veliko iznenađenje.

U prvoj utakmici Mursa je u Osijeku dočekala Split, te su u tom susretu bili izraziti favoriti. No, gosti su odigrali odlično te došli do važne pobjede! Mursa, koja cijelu sezonu nije ispustila prvo mjesto na ljestvici, a nedavno je i podigla trofej pobjednika kupa, tako je kiksala u jednoj od najvažnijih utakmica sezone. U prvom setu gledali smo veliku borbu, a u konačnici ga je s tijesnih 27-25 dobila Mursa. To kao da je probudilo Splićane, koji su u nastavku odigrali fenomenalno, te došli do zaslužene pobjede. Ova utakmica je najbolji dokaz nepredvidljivosti sporta. Možeš ti igrati savršeno cijelu sezonu, ali ako u najvažnijem trenutku nisi u svom najboljem izdanju, sav uloženi trud vrlo lako može pasti u vodu. Upravo to se dogodilo Osječanima i sada im opasno visi plasman u finale, koji se prije početka play-offa činio kao sigurna oklada. Split je pak već ostvario sve zacrtane ciljeve, a slobodno mogu reći da ih je ovom pobjedom i premašio. Sada naravno, „apetiti rastu“, te se u splitskoj svlačionici sve glasnije razmišlja i o finalu, koje se uoči sezone činilo kao „nemoguća misija“. No, iako su gostujućom pobjedom odškrinuli vrata finala, još uvijek ih nisu širom otvorili. Da bi se to dogodilo, Splićani će večeras morati odigrati još jednu vrhunsku utakmicu, ovaj put na domaćem terenu. U drugom polufinalu zagrebačka Mladost svladala je kaštelansku s 3-1 u setovima.

Odbojkaški Split se napokon budi, to je sada više nego jasno. Nakon dugo vremena Splićani su ponovno konkurentni za najveće stvari i to je ono što definitivno veseli. Znakove buđenja pokazivali su još prošle sezone, no ono ipak nije bilo toliko rezultatski izraženo kao u aktualnoj sezoni, kada se dogodio pravi preporod odbojkaša Splita. Sada slijedi konačan rasplet, no kako god završilo, Splićani mogu biti sretni sa svim što su napravili ove sezone.

Obje uzvratne utakmice igraju se večeras.

Post je objavljen 14.04.2021. u 13:15 sati.