Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

SVETE RELIKVIJE U BAZILICI SV. KVIRINA U SISKU


MILOSRĐE JE DRUGO IME ZA LJUBAV

Na svetkovinu Božjeg Milosrđa, 11. travnja, na prvu nedjelju nakon Uskrsa, u baziliku sv. Kvirina u Sisku, unesene su na trajno štovanje župljanima, hodočasnicima i dobronamjernicima, relikvije sv. Faustine Kowalske i osnivača Družbe sestara Milosrdnog Isusa bl. Michaela Sopoćka.
Relikvije su u sisačku baziliku došle na poticaj i darom sestara iz Družbe Milosrdnog Isusa, konkretno Jaire Udovičić i Ivane Perković na svemu što su učinile da bi ove relikvije došle u župu.Sestre družbe Milosrdnog Isusa u ovoj župi djeluju od siječnja ove godine,
Tom prigodom svečano misno slavlje predvodio je porečko-pulski biskup u miru Ivan Milovan u zajedništvu s generalnim vikarom Sisačke biskupije mons. Markom Cvitkušićem, dekanom sisačko-katedralnog dekanata preč. Krešimirom Bulićem i rektorom bazilike prečasnim Robertom Jakicom koji je na početku pročitao Dokument o autentičnosti relikvija.

Govoreći o drugoj uskrsnoj nedjelji biskup je podsjetio kako se od 2000. godine na prvu nedjelju nakon Uskrsa slavi blagdan Božjeg Milosrđa." Proglasio ju je sveti papa Ivan Pavao II. On je poljsku redovnicu Faustinu Kowalsku, koja je za života primala objave Milosrdnog Isusa, proglasio 1993. blaženom, a 2000. svetom. Sve to uz drugu uskrsnu nedjelju, da bi i on sam 2. travnja 2005. godine predao svoju dušu Bogu upravo u noći koja je prethodila blagdanu Božjeg Milosrđa. Papa Ivan Pavao II je papa obitelji, tako želio da ga zovemo, ali je i papa Božjeg Milosrđa. On je o Božjem milosrđu pisao: Milosrđe to je drugo ime za ljubav. To ime ljubav preuzima kada se susreće sa silama zla”, rekao je biskup te dodao kako, iako je ovaj blagdan novijeg datuma, Riječ Božja puna je slika o Božjem milosrđu.


Prof. dr. Michael Sopoćka bio je ispovjednik i duhovni voditelj sestri Faustini Kowalski. Rođen 1.11.1888, a umro 15.11.1975. godine



Post je objavljen 13.04.2021. u 05:48 sati.