Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

TKO MOŽE U HRVATSKU NA ODMOR – ODLUČIO STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

HRVATSKA SIGURNA I ODGOVORNA DESTINACIJA!

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac 9.4. je održala sastanak s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Na sastanku je dogovoreno kako će sredinom travnja početi cijepljenje 70.000 turističkih djelatnika, te će osim stalno zaposlenih u turističkom sektoru u prioritetno cijepljenje biti uključeni i sezonski radnici. Razmatrana je i potreba cijepljenja i 90.000 privatnih turističkih iznajmljivača, sukladno prioritetima cijepljenja u turističkom sektoru.
Ministarstvo turizma i sporta od članica strukovnih udruga u turizmu zatražilo je da prikupe podatke za zaposlenike koji se žele cijepiti i to na način da se razvrstaju u dvije prioritetne skupine. Prva prioritetna skupina su zaposlenici koji ostvaruju veći broj kontakata s gostima ili djelatnicima u objektu uzimajući u obzir one djelatnike kojima je mogućnost pridržavanja socijalne distance smanjena poput radnika u kuhinji, dok su druga skupina osobe koje ne ostvaruju značajnije kontakte kao što su razna servisna zanimanja, uredski poslovi i slično.
”Hrvatska među prvima kreće s cijepljenjem turističkih djelatnika i to nam je izuzetno važno kako bismo se još snažnije pozicionirali kao sigurna destinacija. Uz projekt Safe stay in Croatia, ( Siguran boravak u Hrvatskoj ) ovo je dodatno jamstvo turistima kako Hrvatska ispunjava sve preduvjete za sigurno ljetovanje svakog gosta koji našu zemlju izabere kao svoju turističku destinaciju”, naglasila je ministrica Brnjac.
Na sastanku je bilo riječi i o uspostavi dodatnih punktova za testiranje gostiju u turističkim mjestima, ali i hotelima, kampovima, marinama i sl. te je dogovorena edukacija osoba koje će sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo provoditi testiranja. Razmatran je i način izdavanja potvrda i potrebni kapaciteti za distribuciju testova.


Valamar, Rabac

EPIDEMIOLOŠKA SITACIJA JE KLJUČ PONAŠANJA

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od 1. travnja 2021. godine turisti iz Europske unije i trećih država koji su cijepljeni ili su preboljeli COVID ili imaju negativan PCR odnosno antigenski test s liste testova EU, mogu ući u Republiku Hrvatsku. To je važan korak u sklopu priprema za glavni dio turističke godine. Epidemiološka situacija i dalje ostaje ključ ponašanja i u turizmu te je izuzetno važno nastaviti pridržavati se epidemioloških mjera. Ministarstvo turizma i sporta u suradnji s regionalnim turističkim zajednicama i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo priprema model koji će turistima omogućiti testiranje brzim antigenskim testovima, kao i PCR testiranje na što više punktova u turističkim destinacijama. Kroz projekt Safe stay in Croatia radi se na poticanju turističkih dionika u lancu putovanja na odmor, na pridržavanje epidemioloških mjera, a turistima će biti dostupne precizne informacije o protokolima, kao i o epidemiološkoj situaciji u svim hrvatskim županijama. Ministarstvo turizma i sporta u koordinaciji sa strukovnim udrugama te Ministarstvom zdravstva i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo radi na organizaciji prioritetnog cijepljenja za turističke djelatnike u svibnju i lipnju.
„U pripremama za turističku sezonu vodimo sustavnu brigu o svim segmentima kako bi se zadovoljili sigurnosni i zdravstveni uvjeti, a istovremeno turistima pružile pravovremene i točne informacije o načinu ulaska u zemlju i boravku u Hrvatskoj. Želimo da naši gosti prepoznaju Hrvatsku kao sigurnu i odgovornu destinaciju“, istaknula je ministrica Nikolina Brnjac.



NACIONALNA PROMOTIVNA KAMPANJA ZA RURALNI TURIZAM

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac održala je 31.3.radni sastanak s Aleksandrom Kuratko Pani, voditeljicom Udruge ruralnog turizma Hrvatske o temi važnosti ovog oblika turizma u cjelokupnoj turističkoj ponudi Hrvatske te nadolazeće promotivne kampanje ruralnog turizma.
„Seoskim turizmom u Hrvatskoj bavi se oko 1.000 poljoprivrednih gospodarstava. Promocijom i daljnjim razvojem ruralnog turizma naglasak stavljamo na održivost hrvatske turističke ponude što ćemo adresirati i kroz Strategiju razvoja održivog turizma do 2030.“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
Udruga ruralnog turizma Hrvatske okuplja poljoprivredna gospodarstva koja se bave turizmom iz cijele Hrvatske te je krajem 2020. godine inicirala provođenje promotivne kampanje u cilju oporavka turizma u ruralnim područjima što je Ministarstvo turizma i sporta podržalo. „ Seoski turizaam, kao uži oblik ruralnog turizma, putem kojega domaći poljoprivredni proizvođači plasiraju vlastite poljoprivredne proizvode i poljoprivredne proizvode s okolnih gospodarstava svojim gostima, iznimno je važan za opstojnost turizma i sela u kontinentalnim dijelovima Hrvatske. Posebno nas veseli suradnja i uključivanje sadržaja obiteljskog smještaja, pustolovnog i kulturnog turizma jer kontinent zaista ima mnogo toga za ponuditi“, naglasila je Kuratko Pani.
Promotivna kampanja zamišljena je kao početak organizirane i dugoročne promocije ruralnog turizma, a trebala bi započeti u drugoj polovici mjeseca travnja na domaćem tržištu. Ministrica Nikolina Brnjac je rekla da po prvi puta u povijesti će se provesti nacionalna promotivna kampanja za ruralni turizam s ciljem motiviranja domaćih turista na posjet ovim područjima. Domaći proizvodi i zdrava hrana, boravak na svježem zraku i u prirodi te rekreativne aktivnosti ono su što nam svima ovih dana treba.





Post je objavljen 11.04.2021. u 06:35 sati.