Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Špageti i Goldie

Postavit ću vam dva linka. Jedna će biti za špagete na bolonjski, a drugi moja Goldie, koja bi danas proslavila 20 godina.:(((((

Za špagete i umak trebamo: mljeveno meso (ja biram svinjetinu, ali može biti i junetina, tko ne može, ne voli ili ne želi jesti svinjetinu). Mljevenog mesa treba biti pola kilograma - obično već postoji tako pakirano. Zatim trebamo dva luka, tanko isjeckati, ja sam stavila jedan feferon, isto narezan na sitne komade, jedan češanj češnjaka (narezati ili zgniječiti sa gnječilom za češnjak), 350 g kečapa, 100 g pasirane rajčice, deci bijelog vina, 250 g šampinjona - oprati dobro, narezati, i od začina nam trebaju: malo soli, malo papara, lovorov list - komada dva ili tri, origano tijekom kuhanja, a za ukras bosiljak i malo parmezana. Stavimo u veći lonac ulja, da pokrije dno lonca. Na to ulje, stavimo polako meso i miješamo jedno pet minuta. Dodajemo po redu: sitno nasjeckan luk, sitno nasjeckan češnjak, malo feferona - također sitno nasjeckanih. Sve miješamo, sjedinjujemo u loncu zajedno. Nakon nekoliko minuta, kada se sve sjedinilo, a mi dobro izmiješali sve, dodajemo nasjeckane šampinjone. Nakon toga sol, papar i origano. Deci vina. Sve u istom loncu i dalje miješamo, pratimo da ne zagori. Nakon toga, dodajemo pasiranu rajčicu, te 350 g kečapa. Miješamo. I meseko i umak su nam sada gotovi. U međuvremenu smo stavili kuhati i špagete, kao što ih uobičajeno kuhate. Na mojima piše da se trebaju kuhati 11 minuta, ali vjerujte da treba kuhati bar 20 minuta, jer ćete dobiti nejestive špagete ako budete kuhali kraće.
I dobar tek! :)))))Ukrasiti bosiljkom i parmezanom, po želji.
Ne, danas ne slavimo .- ništa! :(((((( NDH - ustaška država je napravila puno, puno zla i nesreće, proganjala Rome i Židove - prema tome apsolutno ništa za slaviti. Djeca, da poznaju povijest, nikada, baš nikada ne bi upotrebljavala jedan iritantan pozdrav.;((((( Ako se nisu rodili u to vrijeme, treba ih poučiti da nije u redu slaviti najstrašnije i najsramotinje razdoblje u povijesti jedne države.:((((( Toliko od mene za danas. Pusa!!! Javite kako vam se svidio recept!!!!:)))))
Goldie draga, danas bi slavila svoj okrugli rođendan! Vjeruj mi, svaki dan pomislim na Tebe. Rexa od tuge ne mogu gladati! :((((( Šapice moja, nadam se da si našla baku i da uživate zajedno. Baka odlično kuha, pa znam da Ti ništa neće nedostajati...Osim što Ti meni nedostaješ....Ljubav moja mala šapičasta...:(((( Volim Te!
S mobitela odmah sada stavljam videa. Ljubim vas! Ne zamjerite, sve sam sama radila, i miješala - tako da nije baš nešto ispalo. Mislim na video. Špageti i bolonjez su ispali sjajno. Ali, idući ću put biti bolja, jer ću zamoliti da me se snimi, a ja ću samo kuhati. Oprostite za prvi put!!! https://www.facebook.com/lukrecija.vrnoga.1/videos/578283136465351/ Drugi video da Goldie je snimao profesionalac.:))) Što je i vidljivo, jelte....https://www.facebook.com/mcvpawtography/videos/438914010254869/ Dosta za danas, jer ću se rasplakati...Ljub! Fotka završenih boljineza::Post je objavljen 10.04.2021. u 22:24 sati.