Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Strah od smrti

Pišući prije par dana o onim krajinskim novčanicama od milijarde dinara, pomislih kako bi bilo interesantno ispričati anegdotu iz tog vremena '93. Dakle, bilo vam to vako:

Nakon akcije Medački džep, dio jednog skladišta, u objektu u Gospiću u kome smo se nalazili, bio je određen za prihvat onih koji su uhvaćeni i trebalo ih temeljitije ispitati.
Nedjelja, jutro. Doveli vojni policajci u našu prostoriju jednu spodobu, zapuštenu, neugodnog mirisa, rekli bi šaka jada ...
- Malo ga uredite, doći će Norac da ga ispita.

Kada su otišli, odmotamo mi čokoladu pa mu ponudimo komad. Povukao on ruku, ni slučajno da uzme ponuđeno. Shvatili smo da se plaši da ga želimo otrovati pa smo najprije mi pojeli komad. Tek tada je i on otkinuo komadić. Nakon toga htjeli smo ga i okupati. Odvedemo ga u tuš kabinu a on se ukipio od straha, hahaha. Ne želi ni dotaknuti slavine da pusti vodu. Valjda je mislio da smo ga stavili u plinsku komoru. A možda nikada u životu i nije ni bio u tuš kabini pa mu odmah bilo normalno da je u plinskoj komori. Kako nikakva nagovaranja nisu pomogla, dovučemo šmrk i pustimo ledenu vodu na njega. Napokon se usudio pustiti toplu vodi i oprati se. Dali smo mu i nešto čiste odjeće.
Došao je Norac, kratko ga ispitao i na odlasku nam rekao da ga pustimo. Valjda je nekakav pastir koji je lutao područjem gdje je uhvaćen.

Norac je otišao a mi narezali slanine i sira, a našlo se tu i nešto mokro za grlo skvasiti pa ga nudimo. On ni da pipne ponuđeno. Nakon nagovaranja ipak se uhvatio jesti. Vidimo da mu teško klizi niz grlo, guta kao knedle koje ne može progutati.
Pojeo čovjek pa nas gleda nekakvim šupljim pogledom i pita:
- Sada ćete me ubiti? Gleda nas kao da se pita tko od nas će ga upucati nakon posljednjeg obroka ... Bile su to njegove prve riječi koje smo čuli to jutro.
Dali smo mu par kutija cigareta, tutnuli u ruke i ponešto Hrdova (onih prvih hrvatskih dinara), odveli do porte i pustili da ode. Najprije se počeo udaljavati nesigurnim koracima, ne vjerujući a što je dalje odmicao korak mu je postajao sve brži ...




Post je objavljen 10.04.2021. u 12:33 sati.