Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krizar

Marketing

" Moj kaput je tako " težak", voljeni!

Šta ti je, ejjj ? Ne plačem, kad si vidio da Ja plačem?! Ta nisam plakala ni na majčinoj sahrani! JA sam ' jaka, stijena, crnica, antraga, drvo, hrabra naplavina, ptica"!
To što vidiš, a " umislio" si da su suze - to ti je voljeni, moj alergija - na neslobodu, na nelogičnosti, na bijedu, nepravdu, na sustavni sustav bez sustava, na neljudskost!
I ne brini, voljeni moj, uzet ću neki lijek, neke kapi u ' apoteci" Prirode! Udahnut ću svježi zrak, oštri u pol 5, kad krećem na posao, obogaćen vjetrom alpskim, što minuse rađa, taman mi se sve dlake u nosu zaledile, sluh ću staviti u službu pjeva ptica, ranojutarnjih, oči će mi se napasti, poljima zelenim, asvaltom sivim, nebom modrim što na moje more miriši.
Ne brini, voljeni moj, riješit ću to, kad JA nešto nisam dobro riješila. Sve ostalo, osim sebe!
Samo me nemoj uvjeravat i reći mi - Skini taj kaput, teški, jer neću. Moj je, samo moj, satkan od briga, nespavanja, umiranja, smrti, trunčice radost, isprepleten crvenim nitima ljubavi, davanja, zagrljajima čvršćim i žilavijim od pšenične vlati, osmjesima s suncem u toplim, ljetnim, kišnim kapima, lokvicama blata i mojim zamazanim, bosim stopalima, dugama, ispod kojij, nikad nisam imala, želju protrčati, plavim kao lan, očima moje kćeri i riđom bradom mog sina, tvojim sjedinama i brižnim glasom, nimalo uvjerljivim, al spasonosnim - SVE bude dobro! -
I ne, ne skidam ovaj moj kaput teški, voljeni, jer moj je, sama sam ga obukla. Moj je, jedan jedini!
A suze,?Nema ih ! Percepcija je i tako tek osobno viđenje. Alergija.? To, da!

Post je objavljen 10.04.2021. u 12:18 sati.