Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PLENKOVIĆ POSJETIO KOPRIVNIČKO KRIŽEVAČKU ŽUPANIJU



RAZGOVOR O VELIKIM PROJEKTIMA

Premijer RH Andrej Plenković, u pratnji ministrice poljoprivrede Marije Vučković i državnog tajnika tog ministarstva Tugomira Majdaka posjetio je 9. veljače Koprivničko križevačku županiju.. Premijera i predstavnike ministarstva poljoprivrede dočekao je u župan Darko Koren, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te nedavno imenovana predsjednica Uprave prehrambene kompanije Podravka, Martina Dalić.
Tema razgovora bili su veliki projekti koji se odvijaju ili su u najavi za Koprivničko-križevačku županiju: gradnji i modernizaciji željezničke pruge od Križevaca preko Koprivnice do mađarske granice. Isto tako bilo je govora i o gradnji brze ceste od Križevaca do Koprivnice koja je vrlo bitna za razvoj gospodarstva ovog kraja, te o projektu aglomeracije za Koprivnicu, Križevce i Đurđevac. Promjenama zakona o financiranju lokalne i područne samouprave, povećani su prihodi jedinica u prosjeku za 63 posto, odnosno za više od 100 milijuna kuna dodatnih prihoda. Premijer Plenković je rekao da je u mandatu njegove Vlade u ovom kraju ugovoreno EU projekata u vrijednosti 3 milijarde kuna. Istakao je da je više od 13.000 radnika koristilo mjeru od 4000 kuna u vrijeme zaključavanja gospodarstva radi pandemije COVID -19.
Nakon sastanka sa županom i gradonačelnikom premijer je posjetio i Podravku u pratnji predsjednice Uprave prehrambene kompanije Martine Dalić. Premijer Podravku koja ima 6 000 zaposlenih ubraja među hrvatske najznačajnije kompanije. Dobio je informaciju da je dobit u 2020. godini bila 247 milijuna kuna, a prosječna plaća je 6000 kuna –„ što je jako visoko s obzirom na strukturu zaposlenih“ rekao je premijer.



Post je objavljen 10.04.2021. u 07:08 sati.