Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Sve za Dinamo

Gdje mi je pamet bila gledat uopće tekmu Dinama?

Kud sam se nasekirala jer nikako nisu uspjeli zabit gol a baš su dobro igrali, Španjolci pukom srećom i sudačkim blagoslovom dobili penal, tud je prijenos bio na nekom slovenskom kanalu pa mi je komentator kosti moje izjeo, ionak pojedene rezultatom. Te žoga, te Nemčija, te nevarno...majkosvetabožja. Te tvrdnje da su Španjolci bolji blahablaha. Pa moj tajo da je živ izazvo bi kratki spoj i kuršlus u vidu izbacivanja pancera pljuvanjem po produžnom kablu od tevea.
On je naime bio Dinamovac samo takav. Nedjeljom popodne bila je na radiju emisija kodnog naziva "A sada sport i glazba". To je uvijek bilo razjapljeno na najjače, iako smo svi hodali na trepavicama da on može slušat. U sobi dima ko da se roštilj peče jer on pali jednu na drugu, pa larma i psuje kad Dinamu ne ide kak treba. Pa još kad prekinu komentirat utakmicu Dinama i prebace se nekud dalje ako je pao gol...jao Bože. Nastaje verbalni delikt neslućenih razmjera jer da šta imaju prebacivat ( da sad ne pišem kud, pristojni smo jel tako ) i samo reda seksualne glagole.
Mama se znala tu i tamo navirit da ko isprazni pepeljaru, pa mu usput kaže - daj se smiri, kap će te lupit. Na to podivlja naskroz, da šta se petlja kud je ne treba i laje kad ne treba jer nije čuo jesu vratili komentar na Dinamovu utakmicu jer je pao gol, a zbog nje ne zna gdje. Jedva se umiri da čuje i lakše mu je jer nije riječ o Dinamu. I tak cijelo vrijeme trajanja tih radioprijenosa. Mama se čak bavila mišlju da mu podvali neke tablete protiv živaca nedjeljom poslije ručka, al ko bi mu podvalio kad je znao da treba popit persantin i stugeron, znači nemreš podvalit tri pod dvije da se ubiješ. Pa svaku nedjelju sekiracija na entu dok god traje jebeni sport i glazba. Kasnije, kad se malo dobije, još bi i komentiro rezultate; e tu se tek nije smjelo petljat jer nije bila upućena u svekolike tajne nogometa. Samo bi usput rekla - ajde sad molim te stišaj taj radio, čuje se do pruge.

To je tak, gledo il slušo - na isto ti dođe. Udari ti žoga, pardon lopta na živce i treba ti dva dana da se dobiješ. E pa uzvrat neću gledat; nisam gledala ni onaj protiv Engleza pa su ih zbombali.
Sve za Dinamo.

Post je objavljen 08.04.2021. u 23:29 sati.