Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Njamnjamnjam

Nikad se nisam znala snać sa tanjurima na kojima je fensišmensi složeno jelo; te par ukrasnih flekova u vidu točki, te nešta zeleno potegnuto ukoso, te posteljica na kojoj leži jelo u vidu nekog dinstanog povrća...meni to uvijek izgleda ko da je tanjur konobaru ispo na pod, pa on nabrzaka sabro sa poda to šta je popadalo i usput razmrljo te točke i ukoso potego to nešta zeleno, neki špinat il grašak il boktepitaj šta.

Ja kad idem jest, a pogotovo šunku kad idem jest, onda sve natrpam na tanjur iz više razloga. Recimo da se ne moram dizat i kopat po frižideru za francuskom, il nedajbože ić čistit još mladog luka. Pa onda zato da se ne pretovarim, jer stavim na tanjur ono šta mogu potrpat u sebe bez opasnosti da mi dođe slaboća iza jela. Jer ako idem po francusku, onda lapim još komadić šunke, pa usput i jaja, pa se sjetim da ima i načeta flašica pinđura i onda prežderavanju nema kraja. Ovak kad sve u startu nabacam na tanjur, onda se ne dižem nego jedem dok ne pojedem i dođe mi slaboća tek kad pojedem i popijem neke tekućine.

Ovo sam recimo sinoć pojela za večeru, osto tanjur čist da ga skoro nije trebalo ni prat. I onda se čujem sa frendicom, kaže žena - ja više ne večeram. Meni momentalno slabo došlo. Kak to misliš - ne večeraš, pa šta ti je?! Pa kao pazi na trigliceride i kile i svaštanešta. Pa dobro kad onda jedeš? Pa kao ruča i oko šest pojede neku bananu il jabuku i amen do ujutro.
Ja recimo da ručam pa da oko šest pojedem jabuku...oko jedanajst nula nula najkasnije bi mi glava bila u frižideru, a usta puna prvog šta dohvatim. Pa ja sam gladna čim neko spomene da ne večera. Plus moje noćne avanture okolo nespavanja, znači buđenje barem dva tri puta. Jebote, da ne večeram ja bi cijelu noć imala dežurstvo u frižideru i samo žderala.

A sutra...sutra radimo francuski krumpir sa ostacima fine šunke, koji će plivat zaliven kiselim vrhnjem, i zelenu salatu.
Sutra ću se dokusurit dokraja.



Post je objavljen 06.04.2021. u 18:22 sati.