Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krizar

Marketing

nemoć..aaaaaa

Prije nego sam postala losos, bila sam Don Qijote. Toliko sam puta, bez oklopa, bez Sančo Panse jurišala, samo tvrdoglavošću,, misleći naivo, čak pjesnički, pravda je na mojoj strani -na vjetrenjače - Institucija. I toliko puta sam se razbila, strmospozdila, glavom o očaj opizdila. I svaki put sam se digla, s bezbroj ožiljaka i nezarasli krasta i opet.. ovnovski nerazumno i lavovski ( u podznaku sam) pretjerano hrabro..doživjela neuspjeh.
Jer sa sustavom, državnim sistemem, ako nemaš neku partiještinu iza sebe, Boga za ujaka, dobra krvna zrnca,ako nenaslikavaš sise i guzice, ako nisi zvijezda u usponu, ako nisi brendiran, ne poznaš suce, " elitu" možeš se j...t, ili kao Ja ,u lososa pretvorit se.
I nije mi neka, baš dobra ideja bila. Plivam uzvodno i crkavam, lipšem.. al upravo sam ogromnu barijeru..preskočila i ne mogu se odmorit, plivam dalje, čeka me slijedeća.

Vele, promijenit će Zakon o socijalnoj skrbi ili već kak su to nazvali. OK, Zakoni, sami po sebi su dobri( ta prepisali smo ih od Njemaca, al provodimo ih ..il ne...na hrvacki način) osim Ovršnog ( takog niđe nema, osim u nas) koji je tolike ljude u crno zavio, raselio,ubio, jedan nadasve genocidan zakon ( i svi u nizu tako dobro spavaju i zarađuju) koji su donijeli " naši"!
Pitanje nad pitanjima je - tko nadzire, nadziratelje.?Tko jamči i da će taj novi Zakon, biti, isti za SVE, tko će ga provoditi, istinski, pravedno?

Znam samo, da jednog života, na samom, početku više nema! Života koji je mogao npr.izumiti teleporter?

Nemam rješenja, tek losos sam, koji pliva uzvodno!
Al vrištim, čujete li me, kaskadama života...uzvodno!

Post je objavljen 06.04.2021. u 17:17 sati.