Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Teško uočljivo

Snježna kamuflaža - 'zimski krajobraz'

Snježna kamuflaža rabi boje i uzorke za učinkovitu kamuflažu zimi i vrlo često je u kombinaciji s drugim ljetnim kamuflažama.

Ljetni maskirni uzorci kombinacije su nijansi smeđe, sive, zelene i crne boje, s ometajućim uzorkom, a zimski maskirni uzorci pretežito rabe bijelu boju koja odgovara snježnim krajobrazima.

U vojnoj uporabi, vojnici često jednostavno zamijene svoje ljetne uniforme s ometajućim uzorkom za deblje snježne maskirne uniforme otisnute uglavnom u bijele inačice maskirnih uzoraka.

Neke vojske zimi preko odora nose bijele kombinezone. Neke su vojske koristile reverzibilne odore, tiskane različitim sezonskim uzorcima na svoje dvije strane.

Bijele odore zimskih maskirnih uzoraka nosi samo osoblje koje djeluje u snježnim regijama.

Zimi svaka šuma i teren imaju svoj jedinstveni karakter i paletu boja, pa se zimske sredine mijenjaju iz jednog područja u drugo te tako snježna zima u borovoj šumi izgleda drugačije nego ista zima u visokoj planinskoj šumi.

Poradi toga i maskirni uzorci se mijenjaju, a time i prikrivne odore, pa ponekad one postaju karakteristične za određeno geografsko područje.




Post je objavljen 04.04.2021. u 17:19 sati.