Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/naelektrisaniguster

Marketing

Situacije

Prva je, ova jedna ženska o kojoj san pisa jednon, koja me je pitala kako se meditira, pa je sad neku godinu dana nakon toga kao kakav guru, dijeli sve one new age površne citate i Luiz Hej filozofiju i slično... Realno, ženska je u površnom filmu, ali eto, njoj je dobro. I ja uhvatin sebe kako je kao gledam s visoka, ono u smislu da je gledam kad objavi neki story il slično, odma kontan vidi nje sa glupostima i ono, gledan je kao pomalo tako, osobu koja je bezveze. U odnosu na sebe koji nisan bezveze. Al pojavi mi se baš reakcija na njene objave ono, uvik kontan "vidi gluposti" i pomalo osudim nju kao nekoga ko je površan i piše gluposti. Neku večer malo bolje promotrin taj osjećaj, da ju tako ocjenjujem i gledam s visoka i vidin da je to u biti zato što san joj zavidan! Neman pojma kako, al san to skonta, samo se povezalo, zavidin joj jer joj je dobro. Tako da, kad sudite nekoga, dobro se zapitajte za vaše vlastite motive.

Druga stvar, ja zbog nistagmusa moran kad god je sunce nosit kačket. Sunce, kad je u vidnom polju mi užasno smeta. I par puta mi se desilo da odem od kuće kad je oblačno, pa se izvedri i moran trpit smetnje. I onda san malo preoprezan, nosan kačket skoro uvik, sem kad je baš ono oblačan dan. I to moju mater živcira, naljuti se kad ja uzmem kačket pridvečer kad izgleda da neće se ukazat sunce i slično. Živcira je dijelom jer misli da ja to preuveličavan, a možda misli i da ja umišljan da mi smeta sunce. I mene njena reakcija naljuti. Ono digne mi živce kad mi dane neki komentar kad ja uziman kačket. I, ja već, barem teoretski, a ipak dosta i iskustveno znan, kad te nečiji stavovi ljute, da je to do mene, a ne do tih ljudi. I ispitan ja malo taj materin mi stav, i vidin da se ja pecan na njenu ljutnju, jer u sebi još se osjećan ko da ovisin o njoj. I također, ono što me u biti ljuti, pravi razlog ljutnje je taj što me ona ne razumi. I ona skontan pa nije niko dužan da me razumi. Tako da, neman se šta ljutit. To jest mogu se ljutit, al ta ljutnja je do mene, mogu se, kao što se ljutim, kad uzmem kačket nasmijat na njenu reakciju il prosto bit indiferentan.

Inače, polažen neki besplatan online kurs na temu: Budizam i moderna psihologija. Moran reć da mi se jako dopada. Napokon san počeja malo dublje i bolje svaćat budizam, u biti mislin da san ga sad i svatija. To mi je drago, jer upozna san kršćanstvo kroz obitelj i okolinu di živin, upozna san Islam, kroz život u Sarajevu i pročita san Kur'an, a sad solidno razumin i Budizam, barem osnove. Kurs je dobar, ako nekoga zanima, preporučujem ga. Evo link:
Budizam i moderna psihologija

Post je objavljen 01.04.2021. u 15:50 sati.